Detall d’article - Gènius

Ruta de navegació

Article

Dia Internacional de les Dones
Dia Internacional de les Dones

Es lluita per assolir la igualtat a la feina

El Dia Internacional de la Dona  és un símbol per a les dones dels cinc continents. Amb el pas del temps la seva raó de ser ha anat canviant. Aquesta celebració s'implanta definitivament quan l'any 1977 les Nacions Unides declaren el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona. En un principi es reclamaven unes millors condicions de treball i de vida. Els drets polítics i les manifestacions en favor de la pau, són  altres temes que es troben en l'origen d'aquesta diada.

Un incendi a una fàbrica amb moltes dones treballadores mortes i una manifestació de treballadores textils seguida d'una gran vaga, van tenir dues coincidències: van passar a Nova York i van passar un 8 de març. Es deia que per això aquest era el Dia de la Dona. Malauradament hi havia una part que no era veritat. Cap dels dos fets es va produir un 8 de març.

En realitat les celebracions del 8 de març són el resultat de tot un procés:

Els anys 1909 i 1910 comença la celebració del Woman's Day el darrer diumenge del mes de febrer als Estats Units. Posteriorment es canvia a mitjans de març i es comença a seguir a molts països d'Europa. Era una reivindicació dels drets socials i el dret de vot.

Un cop aquesta commemoració arriba amb força a Europa, es produeix un ball de dates. Se sap que el primer país que va celebrar el Dia Internacional de la Dona en data 8 de març va ser Alemanya. Unes mobilitzacions de dones russes a causa de la fam durant la Primera Guerra Mundial que comencen també en 8 de març van fer que aquesta fos la data definitiva.

Així la festa sorgeix a partir de les lluites de les dones nord-americanes, continuades per les europees, pel dret al vot, principalment, i la data actual esdevé fixada, sobretot, per una gran mobilització de les dones russes.

Aquesta diada serveix per reivindicar i reconèixer el paper de la dona en el món del treball i en la societat en general.

Gaudeix de les peripècies i les experiències de noies i dones valentes i aventureres!!

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació