Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Les platges
Les platges

Foguera a la platja

Mitjana (0 Vots)

Les platges permeten banyar-se al mar. Els llocs costaners que disposen d'elles són molt envejats per aquells que viuen a indrets d'interior o de muntanya. Per aquest motiu, les localitats properes a les platges es converteixen en llocs molt turístics, sobretot a l'estiu. Durant uns mesos molta gent vol estar a prop d'elles i d'aquesta manera hi ha llocs costaners on s'ha construït en excés.

Les platges catalanes són molt variades. Trobaràs paratges molt tranquils a  la part nord, la Costa Brava, però també algunes d'aquestes localitats plenes d'hotels i turistes on a més s'ha perdut l'encant del front marítim. La part sud de Tarragona (Costa Daurada) és més familiar però sobretot Salou seria l'excepció que confirma la regla. A prop de Barcelona tot està més massificat, però es fan grans avenços. Pensa que fa només 30 anys Barcelona no tenia cap platja i ara pràcticament la meitat de la costa de la ciutat té platja.

 

Algunes de les platges de la província de Barcelona són de gran qualitat i téne la bandera blava que ho confirma, mira quines platges tenim a la província.

Per últim recordem que hi ha vàries biblioplatges a la província de Barcelona, a l'enllaç les mostrem barrejades amb altres espais com les bibliopiscines.

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals