Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’article

Article Article

Mickey Mouse
Mickey Mouse

Mickey Mouse

Mitjana (0 Vots)

Mickey Mouse és un ratolí de ficció que apareix als dibuixos animats i al còmic. Va ser una de les primeres creacions de Walt Disney i amb esforç va aconseguir tenir èxit. Amb el pas del temps s'ha convertit en l'emblema de Disney, pensa que va ser crear fa molts anys a la dècada dels anys 20 del segle passat.

Walt Disney ja havia provat fortuna amb altres personatges creats per ell o alguns dels seus col·laboradors però les coses no acabaven de sortir bé. Amb Mickey sembla que tot comença a canviar.

El primer nom que va rebre va ser el de Mortimer. La seva dona li va proposar el nom de Mickey, més adient ja que era més proper al públic infantil.

Es van fer alguns llargmetratges animats, es volia innovar, es fan proves amb tècniques de col·loració i de seguida es va fer el salt al cinema sonor. S'estalviaven costos de moltes maneres, per exemple el propi Walt Disney posava la veu al protagonista. Aquest ratolí i els seus familiars són els protagonistes d'aquestes pel·lícules inicials.

L'any 1940 amb l'aparició de Fantasia, que és una pel·lícula molt pretenciosa, trobem uns quants personatges que han perdurat en el temps com Goofy i Pluto. Poc després neix un altre dels personatges que tothom identifica amb Disney; l'ànec Donald.

Font d'informació: Biografias y vidas