Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’imatge

Imatge Imatge

El cotxe elèctric
El cotxe elèctric

Els cotxes elèctrics es recarreguen

Mitjana (0 Vots)

Durant el segle XXI els automòbils que funcionen amb benzina que s’extreu del petroli encara són majoria. Aquest combustible, és car i molt contaminant de manera que la tendència ha de ser anar canviant a cotxes elèctrics o si més no híbrids (combinen aquestes dues fonts d’energia)

El que et resultarà sorprenen de saber és que a finals del segle XIX i principis del segle XX els automòbils més importants van ser els elèctrics. Van caure en desús aquells propulsats per vapor i per un temps la tecnologia per fabricar vehicles elèctrics estava més avançada que la que intentava desenvolupar motors de combustió interna.

El gran problema va ser l’autonòmia i d’aquesta manera quan Henry Ford va començar a fabricar vehicles propulsats per benzina (més barats i resistents) va començar a desaparèixer el cotxe elèctric.

Actualment molts països adopten mesures per imposar l’us dels cotxes elèctrics sobre els propulsats per gasolina. Per a la seva definitiva implantació serà determinant aconseguir bateries de ràpida recarrega i llarga duració.

Font d'informació: Istock