Gènius - Biblioteca Virtual

Detall d’imatge - Gènius

Ruta de navegació

Imatge

Els titis
Els titis

Un titi al seu hàbitat

Mitjana (0 Vots)

Saps qui és aquest personatge? Sí, és clar! Es tracta del Señor Nilsson una de les dues mascotes inseparables de la Pippi Calcesllargues

I saps quin tipus de mico és? Un tití

Saps que  aquests micos que són els primats més petits del món? En realitat quan ens referim als titís estem parlant de més de 42 espècies de primats de mida petita (entre 18 i 30 cm sense incloure la cua), també coneguts com cal·litríquids.

Les classes de micos titís són molt diferents respecte a la seva mida i color però molt semblants en els atributs físics:

El pèl d’aquests micos és llarg i suau  i pot ser de color vermellós, marró o negre. Algunes espècies tenen un coll brillant o ratlles negres. La seva cua és peluda i no és prènsil (no poden subjectar-se amb ella).

Tenen dues dents molars, en lloc de tres i posseeixen urpes (no ungles) que els hi serveixen per subjectar-se perfectament a les branques dels arbres.

Quan al seu comportament, viuen conjuntament com a família composta pels pares i fills, d’entre 3 a 7 membres. Es comuniquen per sons i crits molt potents. En aquestes espècies, els mascles tenen un important paper en la cura de les camades.

El seu hàbitat són les selves tropicals d’Amèrica Central i Sud-Amèrica i romanen la durant la majoria del temps en les copes dels arbres. Dormen per la nit però també fan la migdiada.

Tant la captura, per a utilitzar-los com a mascotes a Europa i els Estats Units , com la desaparició dels boscos, per l’explotació de la fusta, estan provocant que l’espècie estigui seriosament amenaçada.

No vull ser mico! 

El Goril·la eixerit 

Simios y monos

Bolobo

 

 Simios

El mico

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals