Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Pippi Långstrump
Pippi Långstrump

Imatge de la sèrie

Mitjana (0 Vots)

Pippi Långstrump, Pippi Calcesllargues o Pippilota Viktualia Rullgardina Krusmynta, el seu veritable nom, va ser un personatge creat per l’autora sueca Astrid Lindgren (1907-2002) 

Lindgren el va imaginar quan la seva filla estava enllitada per una pulmonia i li va demanar que li expliqués un conte. Tres anys més tard, l’escriptora es va fer mal al turmell i va ser quan va escriure les històries que havia anat narrant a la seva filla.

Perquè us adoneu de la popularitat de Pippi , els seus llibres s’han traduït  a 60 idiomes i s’han fet adaptacions al cinema i a la televisió. A Espanya les seves aventures així com les sèries de televisió van ser prohibides durant anys i finalment es va emetre per primera vegada el 1974.

Però que la fa al nostre personatge tan especial? Pippi és òrfena de mare i el seu pare és un pirata per la qual cosa viu sense cap adult i sense por en una mansió enorme amb les seves mascotes, un mico (Señor Nilsson) i un cavall (Pequeño Tío).

És una nena independent, feliç, educada sense obligacions i amb moltes ganes de viure. També imaginativa, rebel i molt extravagant: no va al col·legi, sol cuinar creps sobre el terra, camina cap enrere i per les parets, dorm amb els peus sobre el coixí ... Tot i que només té nou anys, és la persona més forta del món, fins i tot més que qualsevol adult, per exemple pot aixecar al seu cavall amb una sola mà. 

A Pippi també se la coneix com una de les primeres figures feministes de la literatura infantil, sent un model totalment diferent a les princeses de Disney ja que no necessita ser rescatada per cap príncep.

Per cert si, aneu a Suècia tingueu present que a la ciutat natal de l’autora, Vimmerby, hi ha el parc d’atraccions dedicat a Pipi Calzaslargas.

Pippi Calzaslargas : todas las historias

Barcelona : Blackie Books, 2018

Pippi Calzaslargas. Serie completa remasterizada

Madrid : Planeta Júnior, cop. 2018

 

Los Niños de Bullerbyn

 

El Gnom no dorm 

Las Aventuras de Miguel el travieso

Rasmus y el vagabundo

Histories de Nadal

Ronja, la hija del bandolero

Tomten

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals