Detall d’imatge - Gènius

Ruta de navegació

Imatge

Sebastià Sorribas
Sebastià Sorribas

Retrat original.

Sebastià Sorribas va viure durant 79 anys fins l'any 2007.  Passà la infantesa entre Sallent i Barcelona. Es guanyà la vida amb diferents oficis i el 1974 es llicencià en història. Posteriorment va fer de mestre de mestre. 

Als 37 anys s'havia iniciat en el món de la literatura infantil amb el llibre El zoo d'en Pitus, premi Folch i Torres 1965. D'aquest primer llibre se n'han fet més de 30 edicions (i es continua reeditant) i ha estat traduït a moltes llengües .

Seguiren, també en aquest gènere, Festival al barri d'en Pitus (1969),Viatge al país dels lacets (1969), Els astronautes del ‘Mussol' (1972) amb el que un any després guanya el premi del CCEI , La cinquena gràcia de Collpelat (1983, premi Literatura Catalana de creació per a lectura d'infants i Crítica Serra d'Or de literatura infantil i juvenil), En Peret de Barcelona i la Mercè de Collpelat (1985), La vall del paradís(1986) i La Marina a Vilafruns (1987)

L'any 2006 rebé la Creu de Sant Jordi i fou objecte d'un homenatge en ocasió dels quaranta anys d' El zoo d'en Pitus, obra que significava el començament d'una brillant carrera com a escriptor.

Ves a l'especial de Josep Vallverdú

 

 

 

 

 

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació