Fons especial

Fons especialitzat en les cultures africanes - Barcelona - Gràcia. Biblioteca Vila de Gràcia
Fons especialitzat en les cultures africanes

Una de les funcions de la Biblioteca Vila de Gràcia és tenir un fons especialitzat que doni a la biblioteca una singularitat pròpia. Per aquest motiu, la biblioteca s'ha especialitzat des de començaments de 2013 en cultures africanes.

L'objectiu d'aquest fons és conèixer el present, el futur i el passat del continent africà. El fons de l'especialització el componen llibres, materials audiovisuals, recursos a internet i les publicacions principals de les entitats i ONG que es dediquen a l'Àfrica, com ara el Centre d'Estudis Africans (CEA) de la Universitat de Barcelona, ETANE (Equip de Treball de l'Àfrica Negra a l'Ensenyament), la Casa ÀfricaKafu Bá (Unió d'Associacions Africanes de Catalunya), l'Espai Àfrica - Catalunya, Intermón-Oxfam, i la llibreria especialitzada en l'Àfrica negra La Ploma, entre altres.

Disposem de documents sobre la història del continent africà, l'etnologia i l'art. També oferim documentació sobre temes com ara les condicions socials, la cooperació internacional, la democràcia i l'emigració en aquests països. També formen part d'aquest fons les obres de ficció que s'inspiren en aquestes cultures.

De manera regular, es programen activitats per dinamitzar aquesta part de la col·lecció. Igualment, es fan conferències i trobades amb experts que treballen en el tema i que ajuden a comprendre millor la realitat, la història i els costums de la població i de les diferents cultures que conviuen en aquest continent.

 

 

Informació complementària:

Espai Àfrica-Catalunya

Temes: Viatges i turisme, Àfrica
Etiquetes: cultura africana, continent africà, cooperació internacional