Guia de lectura

Contes pels nostres drets

Contes pels nostres drets

Us volem presentar uns contes molt especials... Amaguen històries d'allò més sorprenents! algunes de ben divertides i altres de més tristes, però totes ens ensenyaran a reconèixer els nostres drets!

Investiga i tria el llibre o llibres que més t'agradin en funció de la teva edat.

Ara ja pots descarregar-te o imprimir-te la guia a partir d'aquests tres arxius pdf. Trobaràs que hem dividit la guia en parts que es corresponen a les edats a les que es recomanen els contes.

Contes pels nostres drets de 3 a 6 anys.

Contes pels nostres drets de 7 a 10 anys.

Contes pels nostres drets d'11 a 14 anys.

Data de creació: 21/10/2014

Última actualització: 17/04/2015

Pau

 Salva't Elies!
Salva't Elies!
Brami, Elisabeth , Jeunet, Bernard  
Pontevedra : Kalandraka, 2006

El protagonista d'aquest relat ambientat a França és un nen de set anys a qui els seus pares deixen a la cura d'uns grangers per protegir-lo de la persecució que pateixen els jueus durant la II Guerra Mundial. Amb altra identitat i una família postissa, Elías afronta la infantesa, amb força i valentia, però també por i desconfiança perquè en descobreixin la veritat ... 

7-10 anys

 L'Enemic
L'Enemic
Calì, Davide , Bloch, Serge  
Barcelona : Takatuka, 2008

Dos soldats enemics s'amaguen dins de dues trinxeres separades per uns quants metres de distància. I un d'ells reflexiona sobre l'altre. Com deu ser? Té por? Troba a faltar la seva família? L'altre té la culpa de tot. L'altre és el dolent. 

7-10 anys

 Començar
Començar
Carballeira, Paula , Danowski, Sonja  
Barcelona, [etc.] : Hipòtesi, [etc.], 2012

Una petita història per explicar una gran lluita. La lluita que nens i nenes de tot el món que han patit una guerra, comencen un dia per tornar a començar. Tot pot començar amb un petit somriure, un simple joc però un cop ha començat, ja no hi ha qui la pari. Lluitar per tornar a començar.

7-10 anys

 El Somni de l'Amina
El Somni de l'Amina
Gasol, Anna , Cabassa, Mariona  
Barcelona : Baula, 2009

En un país llunyà on hi ha una guerra, una mare i una filla estan soles a casa. La filla, l'Amina, explica a la mare els seus desigs: caminar i jugar pels carrers, anar a l'escola cada dia sense por, viure com els nens i nenes de pobles i ciutats sense guerres. Té una idea perquè no hi hagi més guerres, però primer de tot necessita plantar un jardí amb tota mena de flors.

3-6 anys

 Negros y blancos
Negros y blancos
MacKee, David  
Madrid : Altea, 1985

Fa molt de temps, tots els elefants eren blancs o negres, aviat es van començar a odiar i la guerra va esclatar. 

3-6 anys

 Corre, noi, corre!
Corre, noi, corre!
Orlev, Uri  
Madrid [etc.] : Alfaguara [etc.], 2002

Srulik és un nen jueu de vuit anys que es queda sol, sense família, i ha de fer les coses més increïbles per a sobreviure. Vagant per boscos i pobles dels voltants de Varsòvia durant l'ocupació alemanya, es veurà embolicat en les més sorprenents aventures, plenes de perills, de sentiment i de coratge.

11-14 anys

 El Llibre de la pau
El Llibre de la pau
Parr, Todd  
Barcelona : Serres, 2005

Si obres aquest llibre llegiràs moltes coses sobre la pau: ajudar, pensar en els altres, fer nous amics, ser respectuós amb els altres i amb la natura, etc.. 

3-6 anys

 Fill de rojo
Fill de rojo
Portell Rifà, Joan , Blanch, Ignasi  
Barcelona : Tantàgora, 2007

Sabeu que va passar a la Guerra Civil? Aquest relat narra algun dels fets que van passar i que no hauríem d'oblidar per a que no es torni a repetir mai més. 

7-10 anys

 Conte de riure, conte de plorar
Conte de riure, conte de plorar
Sennell, Joles , Vila Delclòs, Jordi  
Barcelona : Cruïlla, 2003

En Noh i en Var són dos germans plens d'alegria i els agrada que tots els nens i nenes també ho estiguin, per això fan de pallassos al circ. Amb el seu circ de l'alegria recorren pobles i ciutats fent riure tothom. Fins que un dia van a actuar a un país on hi ha guerra i la seva alegria es transforma en tristesa… 

7-10 anys

 Tinc dret a ser nen
Tinc dret a ser nen
Serres, Alain , Fronty, Aurélia  
Barcelona : Blume, 2010

Vols conèixer els teus drets? nens i nenes d'arreu del món reciten i ens expliquen els seus drets de manera poètica i amb unes il·lustracions molt significatives. 

7-10 anys

 Hi ha guerra
Hi ha guerra
Sharafeddine, Fatima , Dubois, Claude K.  
Barcelona : Cruïlla, 2008

A la ciutat on viu la nena protagonista d'aquest llibre, hi ha guerra. Què vol dir, això? Quina diferència hi ha, quan hi ha guerra de quan no n'hi ha? 

3-6 anys

 El Soldat i la nena
El Soldat i la nena
Sierra i Fabra, Jordi  
Barcelona : Destino, 2003

En una guerra un soldat està a punt de morir quan se li apareix una nena amb un ram de flors. Aquesta nena l'acompanyarà a veure qui és el seu enemic i qui és el responsable d'aquesta guerra.

Molts anys després la nena tornarà a aparèixer quan el soldat ja és avi i ha lluitat tota la seva vida en una guerra molt diferent, una guerra a favor de la pau, la tolerància, el respecte i per mostrar les mentides de les guerres.

11-14 anys

Tornar