Novedades

A la cuina de nit

Sendak, Maurice

Pontevedra : Kalandraka, 2014

Escrit e il·lustrat per Maurice Sendak, el mateix autor de la coneguda obra: Allà on viuen els monstres. 

M'atreviria a dir que cap infant s'imagina totes les coses que han passat al llarg de la nit perquè puguem tenir un trosset de coca cada matí per esmorzar.

Amb aquest llibre, editat per primera vegada els anys setanta, entrareu en una viatge nocturn màgic, suggerent i molt i molt dolç. El ritme i el to encara es mantenen ben vius. En Quel és el protagonista, un nen que durant la nit es desperta per uns sorolls molt forts, i ell que vol continuar dormint, demana SILENCI ben alt i fort, però llavors, de sobte, cau i cau avall fins a parar a una gran cuina enmig de la ciutat. On tres grans forners estan preparant un bon pastís per a l’endemà. El surrealisme embolcalla cada escena de la història, on s’evoquen les il·lusions i els somnis. Els forners ens recorden al personatge interpretat per Oliver Hardy, de la parella còmica més cèlebre del cinema del s.XX, Stan Laurel i Oliver Hardy, més coneguts com "El prim i el gras". Doncs "el gras" el podreu trobar encarnat en aquest llibre per triplicat

És un llibre per gaudir des de la sorpresa, deixant-se arrossegar per l'olor de la massa al forn, sense fer-se preguntes, tal i com es viuen els somnis.

Algunes curiositats del llibre: el nostre protagonista a la versió original en anglès es diu Mickey, i l’autor va néixer el mateix any que Mickey Mouse. Segurament així trobareu més rellevància encara en alguns detalls de les il·lustracions ;)

Adequat de 3 a 6 anys.

Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers i Eva Jiménez de la Biblioteca Ca l'Altisent de Sant Climent de Llobregat.

atencio:

 

30/04/2024