Novetats

La Cosa perduda

Tan, Shaun

[Arcos de la Frontera] : Fiore, 2007

"Així doncs, ¿vols sentir una història?"  D'aquesta manera comença aquest relat...

Vols saber, doncs, realment què passa?...

Un dia, mentre passeja per la platja a la recerca de taps d'ampolla per a la seva col·lecció, un noi es troba amb un curiós objecte, una criatura estranya, d'aire trist, desemparada i solitària: la cosa perduda.

Mentre espera, en va, que algú vingui a recollir-la s'estableix una relació íntima entre ells. El noi intenta descobrir a qui pot pertànyer però... a la platja ningú sap res de res d'aquesta criatura, ni tan sols ningú n'ha notat la seva presència. Desconcertat i sense saber massa què fer... decideix endur-se-la a casa seva. Un cop allí, la criatura també passa completament desapercebuda per als seus pares, d'altra banda, tan atents a les notícies oficials de desgràcies alienes. Però aquí no s'acaba tot; sinó que, a més a més, quan finalment la noten gràcies a les observacions del jove, la menyspreen, l'exclouen i se'n desentenen.

Què passarà? Com continuarà aquesta història?... Se'n sortiran?

Aquest és un àlbum il·lustrat diferent, atrevit, d'estructura trencadora. On la imatge hi té molt valor i el text ens explica una bona història. D'edició acurada, l'autor aconsegueix que t'entretinguis en cada pàgina, que et perdis per la ciutat insulsa i futurista de què ens parla i dibuixa.

Una història que no et deixarà indiferent. Un llibre que farà que t'hagis d'aturar i respirar abans de continuar...

Adequat d'11 a 12 anys.

Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. de la Roca del Vallès.

17/04/2024