Novetats

Temps de haikus

Santaeulàlia, J. N.

Barcelona : Akiara Books, setembre del 2022

Aquest llibre és màgic. Per què? Perquè és poesia, a part de tenir unes il·lustracions molt boniques i relacionades amb el text.

«Temps de Haikus» ens parla de  les 4 estacions de l’any amb haikus. El haiku és d’origen japonès. Són poemes molt curts de tres versos i que normalment parlen de temes relacionats amb la natura o la vida quotidiana que passa en un lloc i en un moment molt concret.   

La primera estació que ens apareix en el poemari es la tardor. Estem a la tardor i us parlaré dels seus haikus. Què passa primer quan ens adonem que estem a la tardor? Que les fulles cauen, oi? Doncs, així comença el primer haiku. Ens porten al present amb només 10 paraules i tres petits versos. Segueixen haikus sobre el vent, la llum d’octubre, la boira, el canvi de roba,   els dies que  són més curts,  la reflexió i interiorització de les persones, la pluja, la funda nòrdica. .. Us convido  que el llegiu, és molt curtet i es llegeix fàcilment, però, alhora, ens atura i ens fa pensar. Com amb unes simples paraules ens pot arribar tan a dintre nostre?

Llegiu-lo i  el gaudireu

Per saber més:

Mira el vídeo

Adequat de 9 a 10 anys.

Recomanat per Carme Sanuy de la Bib. Central de Terrassa

18/07/2024