Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Hans Christian Andersen
Hans Christian Andersen

Retrat de l'autor

Mitjana (0 Vots)

És un escriptor danès del segle XIX. La seva família era molt humil, va rebre poca educació. Amb 14 anys va decidir anar a Copenhague per aconseguir feina. Allà va trobar recolçament de persones amb diners i va poder formar-se i estudiar un temps.

Va escriure algunes poesies i obres teatrals amb un estil romàntic, molt present en aquells anys però no aconseguia reconeixement fins que va tenir un relatiu èxit amb la seva primera obra L'improvisador o Vida en Itàlia. Com diu part del títol va fer un viatge per Itàlia.També havia estat a França. Quan l'any 1835 torna d'aquestes dues visites comencen a canviar les coses.

Durant els següents 37 anys crearà més de 150 contes amb un llenguatge quotidià farcit d'idees i expressions innovadores en relació als nens. S'inspira en tradicions, narracions mitològiques i en alguns casos adaptarà contes populars que havia sentit durant la seva infantesa. A diferència d'altres autors que es van treballar també els contes populars (Grimm, Perrault...) la majoria de les històries d'Andersen són inventades.

El soldadet de plom, L'aneguet lleig, El vestit nou de l'emperador i La sireneta són contes que segur que t'han explicat o has sentit algún cop. Tots ells han sortit de la prodigiosa imaginació de Hans Christian Andersen.

Possible carrusel e biblio dia 2 d'abril

Font d'informació: Busca biografías.com