Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Enid Blyton
Enid Blyton

Signatura seva, a vegades surt als llibres

Mitjana (0 Vots)

Enid Blyton va néixer l’any 1897 a la localitat anglesa de Dulwich, al sud de Londres. va viure 71 anys i en aquest temps va escriure més de 600 obres moltes d'elles pel públic infantil. Les seves vendes es comptabilitzen per centenars de millions de manera que és una de les escriptores que ha venut més llibres en tota la història.

Els Cinc, els Set secrets i les sèries d'aventures i misteri són les seves coleccions més conegudes. Tracten de joves aventurers que resolen misteris i s'enfronten a personatges malvats. També té obres ambientades als internats anglesos femenins, en aquest cas la seva trama posa més èmfasi en situacions del dia a dia.

En quant a les primeres el lector passa ràpidament de la tranquilitat d'un pícnic a la natura o la relaxació d'un estiu sense preocupacions a perilloses aventures que discorren moltes vegades a través de coves i passadisos secrets.

Les situacions inicials dels llibres són un reflex de la seva infantesa i joventut, li agradava molt llegir, cuidar el seu jardí i estar rodejada d'animals. Després d'estudiar magisteri es va fer professora i ja va veure de seguida que el que més li divertia era explicar contes. Segurament molts dels que explicava serien fragments de les històries que escrivia. Va arribar un punt que es va dedicar només a escriure les històries 

 

Font d'informació: The Enid Blyton Society