Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Mo Farah
Mo Farah

Defensant la samarreta de la seva selecció

Mitjana (0 Vots)

Mo farah és un atleta britànic nascut a Somàlia l’any 1983. La guerra civil del seu país fa que amb 8 anys marxi al Regne Unit a viure amb el seu pare. La seva mare i el seu germà bessó es queden al país africà. A Anglaterra practicava el futbol però de seguida es va veure que destacava a proves de resistència de l'atletisme.

Abans del 18 anys havia guanyat campionats nacionals pràcticament cada any. I va ser l’any 2010 quan el món el va conèixer a guanyar els 5000 i 10000 metres del campionat d’Europa.

Entre aquesta data i el moment actual el seu domini a les dues proves més llargues de fons de Campionats del món, Jocs Olímpics i Campionats d’Europa ha estat absolut. Ha aconseguit pràcticament tots els ors possibles, quatre de Jocs Olímpics, quatre de Campionats d’Europa i cinc de Campionats del món. Només ha deixat escapar un or mundial ja que va quedar segon als 5000 metres de Daego 2011.

D’aquesta manera s’espera que completi aquest cicle victoriós amb dos nous ors al campionat del món que se celebra al seu país d’acollida.

Deixarà les pistes definitivament el 20 d’agost de 2017  Birminghan per començar a preparar la prova de marató.

Font d'informació: IAAF