Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Jules Verne
Jules Verne

Un museu dedicat a Jules Verne

Mitjana (0 Vots)

Jules Verne va néixer a Nantes (França), el 8 de febrer de 1828 i va morir a Amiens (França) el 24 de març de 1905.

El seu pare era advocat i la seva mare provenia d'una família d'armadors comerciants. Aquestes dues ocupacions el marquen de manera diferent, per una banda vol ser mariner, però el seu pare vol que sigui advocat com ell. Finalment, obligat pel seu pare, Verne marxa a París a estudiar dret, després d'intentar anar-se'n de viatge com a grumet  a un vaixell.

A París comença la seva carrera literària, i després d'una època difícil, entra en contacte amb Alexandre Dumas (pare i fill) i l'editor Hetzel, que l'ajudaran a trobar l'estabilitat, i a escriure les seves millors obres.

A les seves novel·les es reflecteix la seva passió pels avenços tecnològics, i els viatges: va visitar els Estats Units, i l'Europa del Mediterrani i del nord.

Jules Verne ha estat font d'inspiració i un exemple per a molts científics, com per a l'almirant Byrd que va dir que si no hagués estat per aquest autor, mai hauria anat al Pol Sud, o el químic rus Dimitri Mendeleiev, que va qualificar a Verne de "geni científic", o l'astronauta Gagarin, que va dir en una ocasió, que va ser Verne qui el va inspirar per fer-se astronauta.

Però sabeu que Jules Verne tenia els seus escriptors preferits? Admirava especialment a Charles Dickens, del que destacava a més del seu estil literari, el seu sentit de l'humor. També admirava l'obra de George Wells, autor entre d'altres de La Guerra de los mundos

Podeu veure l'especial de la volta al món d'en Gènius inspirat en una de les seves obres. A més, l'apartat de l'article parla del seu relat,  Viatge al centre de la Terra i a la imatge parlem de la il·lustració a les seves primeres obres.

Font d'informació: Buscabiografías