Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Jonathan Swift
Jonathan Swift

Retrat antic

Mitjana (0 Vots)

Jonathan Swift va ser un escriptor irlandès del segle XVII.

Un cop va acabar la seva formació  universitària es va dedicar a la política i a la religió. Les seves obligacions polítiques li farien viure molt de temps a Anglaterra on va intentar fer carrera en els dos camps que havia estudiat. Ho va aconseguir a mitges.

L’agudesa i mordacitat dels seus textos el van crear certa fama com a escriptor. Aquests treballs també el creaven enemics i no el deixaven progressar socialment com era el seu desig. Els seus llibres i pamflets satírics que tenien com a principal objectiu la crítica social eren els que marcaven el seu destí a partir de les temàtiques que tractava.

Quan va escriure a favor del partit que manava a Anglaterra es va convertir en director d’un diari anglès, en canvi quan va parlar sobre la hipocresia de la literatura i l’esglèsia va perdre tots els seus privilegis a l’esglèsia anglicana. Altres obres on defensava Irlanda davant Anglaterra el van fer ser molt estimat (després de morir ) en aquest últim país.

Curiosament el seu gran èxit, Els viatges de Gulliver critiquen la política i les relacions socials de la seva època amb l’ajuda de països i escenaris imaginaris. Amb el pas del temps passa a ser una obra infantil molt important.

Font d'informació: Biografías y vidas