Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Frankenstein
Frankenstein

L'actor a la vida real i caracteritzat

Mitjana (0 Vots)

L’any 1818 apareix per primer cop a una novel·la de Mary Shelley. Inicialment no té nom encara que aviat comença a ser conegut amb el cognom del seu creador Viktor Frankestein.

El va crear realitzant un experiment amb parts diverses de cadàvers. A la novel·la s’explica que aquesta pràctica macabra acaba donant com a resultat un ésser amb vida que ho passarà molt malament ja que de seguida el seu anhel es trobar algú amb qui compartir sentiments.

Saps que mesurava exactament 2,43 metres ? Sempre ens l’han presentat molt maldestre però només néixer ja es vestia sol i caminava.

Va ser una proposta molt original que de seguida va trobar molt de ressò. La pròpia autora del llibre inicial va assistir a diverses obres teatrals que adaptaven la seva obra. Un segle després encara es va fer més conegut gràcies a les pel·lícules de terror on Boris Karloff interpretava a aquest monstre. Van ser dues pel·lícules als anys 30 molt conegudes però pensa que s’han fet un total de 93 pel·lícules.

La importància del personatge es veu en el fet que ha protagonitzat tot tipus de contes, històries... i ha aparegut en tots els formats possibles. Les seves imitacions, adaptacions i caracteritzacions són constants ja sigui en solitari o acompanyat d’altres personatges. Un mite fantàstic que sempre et cridarà l’atenció per la composició del seu cos.

Font d'informació: Viquipèdia