Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Leonardo Da Vinci
Leonardo Da Vinci

Leonardo i la Mona Lisa

Va ser un home del segle XV amb moltíssims interessos. És el típic home del renaixement nom que es dona a aquella persona que fa moltes coses diferents. Va ser pintor, inventor, enginyer... algunes de les seves obres artístiques són molt conegudes i alguns dels seus invents han arribat a l'actualitat.

Podem destacar algunes curiositats de la seva vida i el seu llegat:

  • No va fer més de 30 quadres en tota la seva vida. Molts d'ells no els va acabar. La última cena i La Mona Lisa són dos pintures que se situen entre les més conegudes del món. 
  • Era capaç d'escriure amb qualsevol de les dues mans. Es diu que podia escriure amb una i dibuixar amb l'altre o escriure de manera que només es pugués llegir amb un mirall.
  • Va ser un gran inventor. Creava aparells que eren grans innovacions en el camp militar o en dels transports. També va ser dissenyador d'avenços posteriors com l'helicòpter o el paracaigudes. 
  • Va ser un gran observador de la natura i el primer que va explicar perquè el cel era blau

 Leonardo i el noi volador

Leonardo da Vinci : artista, inventor y científico del Renacimiento

La Monna Lisa

Maisie i l'estel de Leonardo

Carlota i la Monna Lisa

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Leonardo y la mano que dibuja el futuro

 

 

 

 

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació