Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

No hi ha resultats.

Personatge Personatge

Coneixes en Rovelló?
Coneixes en Rovelló?

Coberta de la primera edició

Mitjana (0 Vots)

Rovelló és un gos ingenu, juganer, entremaliat i amb una una curiositat que el porta a ficar-se en molts embolics. Viu a una masia, on va arribar amb tres setmanes de vida, i té un gran desig  i necessitat de saber què hi ha al món exterior i d'aprendre coses noves. Aquesta necessitat és el que el porta a tafanejar, a caure, a equivocar-se i a tenir experiències bones i dolentes que el fan créixer i ser més independent, a més de aprendre a defensar-se i a conviure amb els altres animals de la granja.

El llibre, que explica les seves aventures del seu primer any de vida, porta per títol el seu nom i va ser escrit pel Josep  Vallverdú l'any 1968. Ha rebut molts premis, el primer el mateix any 1968 el Folch i Torres; al 1990 va ser escollit el millor llibre infantil a Bèlgica i a França va guanyar el premi J'aime Lire, atorgat per un jurat d'infants (com el nostre Atrapallibres)

El gran èxit que va tenir des de la seva publicació, va portar a l'Antoni d’Ocon a convertir les històries d'en  Rovelló en una sèrie de dibuixos animats. La sèrie, de 52 episodis,  es va transmetre des de l'any 2000 al 2004 a la televisió catalana.

Llibres i pel·lícules on els gossos són els grans protagonistes:

La Xola i l'Angelet

Hopi i el circ de Trumpwallstein

Ciruela

Brisca

Ullal blanc

Lassie

Scooby-Doo y el fantasma gourmet

101 dàlmates

La dama y el vagabundo

Peabody y Sherman

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals