Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Coneixes en Rovelló?
Coneixes en Rovelló?

Coberta de la primera edició

Mitjana (0 Vots)

Rovelló és un gos ingenu, juganer, entremaliat i amb una una curiositat que el porta a ficar-se en molts embolics. Viu a una masia, on va arribar amb tres setmanes de vida, i té un gran desig  i necessitat de saber què hi ha al món exterior i d'aprendre coses noves. Aquesta necessitat és el que el porta a tafanejar, a caure, a equivocar-se i a tenir experiències bones i dolentes que el fan créixer i ser més independent, a més de aprendre a defensar-se i a conviure amb els altres animals de la granja.

El llibre, que explica les seves aventures del seu primer any de vida, porta per títol el seu nom i va ser escrit pel Josep  Vallverdú l'any 1968. Ha rebut molts premis, el primer el mateix any 1968 el Folch i Torres; al 1990 va ser escollit el millor llibre infantil a Bèlgica i a França va guanyar el premi J'aime Lire, atorgat per un jurat d'infants (com el nostre Atrapallibres)

El gran èxit que va tenir des de la seva publicació, va portar a l'Antoni d’Ocon a convertir les històries d'en  Rovelló en una sèrie de dibuixos animats. La sèrie, de 52 episodis,  es va transmetre des de l'any 2000 al 2004 a la televisió catalana.

Llibres i pel·lícules on els gossos són els grans protagonistes:

La Xola i l'Angelet

Hopi i el circ de Trumpwallstein

Ciruela

Brisca

Ullal blanc

Lassie

Scooby-Doo y el fantasma gourmet

101 dàlmates

La dama y el vagabundo

Peabody y Sherman

Font d'informació: Xarxa de Biblioteques Municipals