Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

J.K. Rowling
J.K. Rowling

Wikimedia Commons

Mitjana (0 Vots)

La Joanne Rowling, més coneguda com a JK Rowling, va néixer fa 50 anys en la petita localitat britànica de Chipping Sodbury (a prop de Bristol).

La familia i els seus amics li diuen "Jo", però a petició del seu editor, fa afegir una "K" al seu nom, per fer de J.K Rowling, el seu pseudònim (La K, correspon al nom de "Kathleen" el nom de la seva àvia paterna).

Quan va finalitzar els seus estudis de secundària, es va llicenciar en Literatura Francesa, però l'any 1990 la seva mare va morir, i va decidir traslladar-se a Portugal, on va trobar un treball de professora d'anglès, i es va enamorar d'un periodista portuguès, en Jorge Arantes, amb qui es va casar i va tenir a la seva filla Jessica.

És una escriptora, famosa sobretot per la seva saga de "Harry Potter", que consta de 7 llibres, però des de ben petita ja l'agradava escriure. La seva mare la va aficionar a la literatura, i amb només 6 anys, va crear la seva primera història, el conte de "Rabit".

Uns anys més tard, la Joanne es va separar del seu marit, i l'escriptora juntament amb la seva filla, van marxar a Edimburg, on vivia la seva germana. Va treballar com a professora de francès i finalment va poder publicar la seva primera novel·la Harry Potter i la pedra filosofal (1997), obtenint un gran èxit de vendes.

Malgrat ser una de les persones més riques del Regne Unit, la JK Rowling col·labora amb molts actes benèfics, fins i tot té una fundació benèfica pròpia que es diu Volant.

Ha escrit els llibres Animales fantásticos y dónde encontrarlos i Quidditch de totes les èpoques, i els seus beneficis els va donar a l'organització Comic Relief. També el llibre  Los cuentos de Beedle el Bardo, és un llibre amb finalitats benèfiques, en aquest cas per a l'organització Lumos.

No només escriu per a nens i joves, també ha publicat dos llibres adreçats a adults, Una vacante imprevista i El cant del cucut (aquest últim amb el pseudònim de Robert Galbraith).

"Animales fantásticos y donde encontrarlos"

"El cant del cucut"

"Los cuentos de Beedle el Bardo"

"El Quidditch de totes les èpoques"

"Una vacante imprevista"

Ha estat guanyadora de molts premis, entre els que destaquen l'Ordre de l'Imperi Britànic (l'any 2001, pel seu servei a la literatura infantil), el Príncep d'Astúries a la Concòrdia (2003), i el premi Hans Christian Andersen (2010).

Actualment, viu a Edimburg, amb el seu actual marit, el doctor Neil Murray, amb el que va tenir dos fills més, en David i la Mckenzie.

Si vols conèixer més coses sobre la JK Rowling, ho pots fer clicant el següent enllaç.
 

Font d'informació: Web de la autora