Gènius - Biblioteca Virtual

Detall de personatge

Personatge Personatge

Beatrix Potter
Beatrix Potter

Cartel d'una pel·lícula sobre Beatrix Potter

Mitjana (0 Vots)

Va ser una escriptora anglesa nascuda a meitat del segle XIX dintre d'una família benestant. Vivien a un dels millors barris de la capital i durant els messos més càlids passaven llargues temporades a la natura d'Escòcia. Tenia un germà i els dos passaven més hores amb professors particulars que amb la família.

Hi ha tres fets que ajuden a que desenvolupi una carrera artística i que fan que aquesta tingui unes característiques determinades : no va tenir massa relació amb altres nois, va rebre  formació en pintura i dibuix i va tenir moltes mascotes diferents (gossos, conills, granotes, ratolins...)

Com ja pots imaginar, de seguida va aprofitar els ensenyaments artístics rebuts per començar a dibuixar a aquestes mascotes i al no tenir gaires amics ho podia fer durant moltíssimes hores diàries.

Unes cartes que va enviar a una antiga mestre, on apareixien il·lustracions de conillets al marge, van fer que aquesta li digués que havia de publicar els textos i els dibuixos.

Va viure pràcticament 80 anys però només a la part central de la seva vida (entre els 30 i els 50 anys), va escriure i dibuixar de manera professional. I va començar, en fer cas a la seva professora,  per una història d'un dels conillets que havia creat : "Peter Rabbit" que narrava les aventures d'un conillet entremaliat. Va ser un èxit, va vendre moltíssims exemplars, després vindrien vint-i-sis obres més, la majoria protagonitzades per conillets d'apariència molt real però de caràcter molt humanitzat.

Cuentos completos

Las travesuras de Perico el conejo y sus amigos

El cuento del travieso Perico y el conejito Benjamín

Cuenta del 1 al 10 con Perico el conejo

 

Font d'informació: Mujeres en la historia