Especials temàtics

Què escriu Jules Verne?


    Jules Verne va escriure més de noranta llibres gairebé tots de literatura fantàstica. Als seus relats explica històries extraordinàries i viatges a la Lluna, al centre de la Terra i a altres mons imaginaris i llunyans.

 

 

““

Cinc setmanes en globus

El doctor Samuel Fergusson es proposa travessar l'Àfrica d'est a oest en un globus aerostàtic acompanyat de dos amics. Al llarg del recorregut, tots tres s'enfrontaran a molts perills i dificultats fins arribar amb èxit al Senegal.

 


““

Viatge al centre de la Terra

El professor alemany Otto Liddenbrock troba un antic manuscrit que descriu un viatge a l'interior de la Terra. Juntament amb el seu nebot Axel i el guia Hans començaran l'expedició cap al centre de la Terra tot endisant-se per l'interior d'un volcà a Islàndia. Plegats recorreran territoris inexplorats i viuran aventures fantàstiques.

 

 

 


““

De la Terra a la Lluna 

Impey Barbicane, el president de l'Associació Gun Club (dedicada a la construcció d'armes de guerra), té una idea: fabricar un canó gegant per enviar un projectil a la lluna. Tots els membres del club es posen mans a l'obra per construir el major canó més gran del món que mai s'hagi fet.

 

 

 


““

Els Fills del Capità Grant

En Duncan troba al ventre d'un gran peix una ampolla amb un missatge del Capità Grant on diu que ha naufragat en els mars australs i es troba presoner dels indis a la Patagònia. Els fills del capità desaparegut, Mary i Robert, acompanyats pel geògraf francès, Jacques Paganel, organitzaran una expedició en vaixell per trobar al seu pare.

 

 


 

““

Vint mil llegües de viatge submarí 

La desaparició de nombrosos vaixells en estranyes circumstàncies porta al professor Arronax a endinsar-se al mar per desvetllar el misteri. A bord de l'embarcació submarina del particular capità Nemo, recorreran molts escenaris inexplorats dels abismes marins i seran atacats per un monstre gegant, molt ràpid, fort i de vegades misteriosament fosforescent.

 

 

 


““

La Volta al món en 80 dies

L'any 1872, Phileas Fogg, cavaller londinenc molt ric obsessionat amb la puntualitat i l'exactitud, realitza una aposta on posa en joc la meitat de la seva fortuna: fer una volta al món per aire, per mar o per terra en 80 dies. Acompanyat pel seu majordom Jean Passepartout, comença una increïble carrera contra rellotge per aconseguir el repte. L'inspector Fix acompanyarà als protagonistes en tot moment convençut que Fogg és l'autor del robatori del Banc d'Anglaterra que ha tingut lloc el dia de l'inici del viatge. A la ciutat índia de Calcuta, rescataran a Aouda, una jove que anava a ser sacrificada en un ritual hindú, que se sumarà a l'expedició i els acompanyarà en les seves aventures. 

 


““

L'Illa misteriosa

 Durant la Guerra de Secessió americana, cinc homes reunits al voltant de l'enginyer Cyrus Smith naufraguen a l'illa deserta de Lincoln. Els cinc protagonistes comptaran únicament amb la seva habilitat per sobreviure i per lluitar contra els fenòmens misteriosos que sense explicació es succeeixen. En un moment de la història tornarà a aparèixer el Capità Nemo i es desvetllarà el secret del seu misteriós passat.

 

 

 


““

Miquel Strogoff

El correu del tsar, Miguel Strogoff, ha de recórrer més de 5.500 quilòmetres per acomplir la missió que li han encomanat: lliurar un missatge al Gran duc, el germà del tsar. Acompanyat de Nadia i dels periodistes Blount i Jolivet, Strogoff es veurà embolicat en els més perillosos episodis per intentar assolir l'èxit i arribar a la fi del seu viatge increïble a través de les estepes russes. 

 

 


 

Torna a l'especial de la volta al món d'en Gènius