Especials temàtics

Tòquio i els Jocs Olímpics

Tòquio i els Jocs Olímpics

El dia 6 de setembre de 2013 es va saber que la seu dels Jocs Olímpics de l'any 2020 serà Tokyo. D'aquesta manera la ciutat nipona serà una de les poques que repetiran organització (Londres, Los Angeles, Atenes...) i a Àsia continuaran havent altres dos seus històriques Seul i Pekin. Fa 52 anys es va celebrar la 18a edició dels Jocs Olímpics Moderns que per primera vegada es disputaven a territori asiàtic, a Tòquio. Van ser uns jocs sense països africans, i que van impulsar la definitiva modernització de la ciutat organitzadora.

Per a cada edició d'uns Jocs Olímpics hi ha un límit d'una candidatura per país. Es preparan explicacions detallades per comités formats per l'ocasió. Els membres del COI aniran visitant els escenaris per valorar l'idoneïtat.

Amb una antelació de set anys s'ha de fer la elecció definitiva però abans és molt probable que ja s'haguin descartat algunes de les opcions que s'havien presentat. Les ciutats triades hauran de fer importants canvis i obres molt costoses.

A les últimes edicions no sempre ha guanyat la ciutat que es veia més preparada, Londres va ser sorpresa per sobre de París i l'elecció xinesa per l'any 2008 va ser molt polèmica.

Com no podia ser d'una altra manera,  l'elecció de Tòquio com a futura seu olímpica no ha estat fàcil.  El COI fa rondes de votacions fins a triar la millor candidatura per majoria absoluta de tots els seus membres. Si a la primera ronda de votacions no hi ha guanyador per més d'aquest 50 % s'elimina l' última classificada i així successivament

El resultat de les votacions per triar aquesta seu olímpica per l'any 2020 ha estat:

 

Ciutat Ronda 1 Desempat  Ronda 2
Tokyo 42 -- 60
Istanbul 26 49 32
Madrid 26 45  

Vés a l'apartat de les seus

Vés a l'especial dels Jocs Olímpics