Dia Internacional del Llibre Infantil Dia Internacional del Llibre Infantil

El Dia Internacional del Llibre Infantil se celebra cada any el 2 d'abril per recordar el naixement de Hans Christian AndersenCada any s'encarrega a un escriptor i a un il·lustrador d'un país diferent la creació d'un cartell i un missatge per tal de difondre l'existència d'aquest dia per tot el món. Aquest cop el país triat ha estat Letònia representat per la  poetessa  Inese Zandere que ha escrit un bonic conte  i l'il·lustrador Reinis Peterson que ha dissenyat el póster que s'ha difós per tot el món. T'ensenyen diversos cartells, en primer lloc el d'aquest any i en una mida diferent els dels últims anys.

 

Aquest és el relat especial del Dia Internacional del Llibre infantil:

Traduït per Anna Rius i Anna Sagristà. Porta el següent títol:

En un llibre, el petit esdevé gran (fragment final)

... En un llibre, els infants són sempre grans, a l'instant, sense que els calgui arribar a l'edat adulta. Un llibre és un misteri on podem trobar alguna cosa que no buscàvem o que no és al nostre abast. Allò que lectors i lectores d'una certa edat no poden entendre es manté en la seva consciència com una empremta i continua actuant encara que no ho comprenguin del tot. Un llibre il·lustrat pot funcionar com un cofre del tresor de saviesa i cultura fins i tot per als adults, de la mateixa manera que els nens i les nenes poden llegir un llibre destinat als adults i trobar-hi la seva pròpia història, un indici sobre la seva vida tendra. El context cultural modela les persones, prepara les bases per a les impressions que els arribaran en el futur, com també per a les experiències més difícils que hauran d'afrontar sense deixar de ser íntegres.

Un llibre infantil representa el respecte per la grandesa del que és petit. Representa un món que es crea de nou una vegada i una altra, una serietat lúdica i preciosa, sense la qual tot, inclosa la literatura infantil, seria senzillament una ocupació buida de sentit.

Podeu veure el conte sencer a l'enllaç següent

 

Hans Christian Andersen

Andersen va néixer ara fa 212 anys i va trobar molt resó amb la publicació dels contes que recollien la tradició popular de molts llocs diferents d'Europa. L'aneguet lleig, El soldadet de plom i La Sireneta són alguns dels més coneguts. A continuació pots llegir una recomanació d'una obra seva, La reina de la neu,  que et recordarà molt a una pel·lícula molt coneguda: Frozen. També hem recomanat la seva banda sonora.

 

La reina de la neu  (recomanació) 

L'aneguet lleig

La sireneta

El soldadet de plom

Frozen BSO (recomanació)

Andersen en còmic (Nou concurs)

Amb ocasió del Dia Internacional del Llibre infantil es convoca per primer cop el concurs anomenat Andersen en còmic. Aquí pots veure les seves bases al complet.

S'adreça a tots els lectors i lectores que de Primària que s'inscriguin a partir de la seva escola o de la biblioteca. Consisteix en escollir un dels contes d'Andersen i dibuixar-lo en forma de vinyetes. No menys de quatre vinyetes i no més de dotze vinyetes, amb el format d’un còmic: bafarades, epígrafs, etc., en un màxim de 3 fulls Din A4

D'entre els gruix de participants cada centre triarà els 3 dibuixos que al seu parer són de més qualitat.

D'aquí surten uns guanyadors per categories que rebran lots de llibres com a premi.

T'animem a gaudir aquest dia  dels seus contes o d’alguna de les recomanacions que podeu trobar a l’apartat llibres

Vés a la plana principal del portal Gènius