Listador de contenidos web

 • Un Llibre ple d'errors

  Luyken, Corinna

  Barcelona : Lumen, 2017

  Tot comença amb un dibuix senzill, una cara, però, per error, l’ull queda tacat amb tinta. Ai, que comencem malament, just al principi del dibuix ja ens hem equivocat. Es podrà fer alguna cosa per arreglar-ho? Es clar que sí, de vegades un error t’obre nous camins…

  Aquest álbum il·lustrat tan enginyós, ens mostra de primera mà el procés de creació artístic. Tot el que li passa a la protagonista es va modificant a mida que van caient més taques, i els errors, enlloc de corretgir-los, s’incorporen a la història.

   

   

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Eva Jiménez Romero de la Biblioteca La Serra de Sabadell

  11/01/2024
  Mitjana (0 Vots)
 • Mis 10 primeros cuadros

  Sellier, Marie

  Barcelona, [etc.] : Océano Travesía, 2012

  Descobrir l'art és un plaer, sobretot si ens ho presenten com en aquest llibre, a través de forats màgics, on només podem veure detalls del quadre per endevinar de quina obra es tracta!

  N'hi ha de ben difícils, posa't a prova! 

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per la Biblioteca de Can Puiggener. Grup de Treball Àrees infantils de Sabadell.

  22/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Les Tisores de Matisse

  Winter, Jeanette

  Barcelona : Joventut, 2014

  De ben petit Henri Matisse ja sabia que voldria ser de gran: quan sigui gran vull pintar – deia- I pintava a la sorra de la platja, en qualsevol paper que trobava, a les llibretes del cole...

  Així de jove dibuixava per tot arreu i un dia... ho va deixar tot per anar-se'n a París a establir-se com a pintor. I no li va anar gens malament amb el temps!

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de la Roca del Vallès.

  22/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • El Gat de Montmartre

  Lluch, Josep

  Barcelona : Estrella Polar, 2010

  El llibre que us recomano avui és una història pels enamorats de les ciutats màgiques. En aquest cas, París: la ciutat dels gats, dels pintors, dels músics i artistes de tota mena i condició. París, una metròpoli esbojarrada, on les nits brillen de color, i sempre molt vital... doncs és aquí, en aquesta ciutat on damunt de teulades grises, xemeneies tortes, terrats oberts a la nit, i finestres il·luminades fins ben entrada la nit, es troben una colla de gats bojos com la mateixa ciutat i difícils d'oblidar: la Margot, de casa bona, les siameses Nicole i Janine, el pensador Pascal... i el protagonista, en Janko: un rodamón fascinat per la pintura i els pintors. I és que... un dia en Janko entra a casa d'un pintor desconegut per tothom i sense adonar-se'n trepitja la paleta de colors omplint-ho tot de taques. Fins i tot els quadres que l'artista té per allà.

  Potser aquesta badada i les seves conseqüències acabaran canviant la vida del pintor i revolucionant el món de la pintura.

  Ho vols saber? doncs no et perdis la història d'en Janko i els seus amics.

  Ah! i encara una cosa més... Atura't a mirar amb deteniment les il·lustracions amb ànima de Roger Olmos.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de la Roca del Vallès.

  20/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • El Somni d'en Mateu

  Lionni, Leo

  Pontevedra : Kalandraka, 2013

  Aquesta història, més concretament ens narra la primera visita a un museu, visita que canvia la vida d'en Mateu i li serveix per enfocar les seves aspiracions: de viure en unes golfes humils, passarà a viatjar  i exposar les seves obres d'art a sales de prestigi internacional.

  El somni d'en Mateu» és un d'aquells àlbums que permet iniciar als nens i nenes en l'art i en la interpretació de les formes i dels colors, disciplines imprescindibles per a formar persones amb llibertat. A través d'una història propera i plena de  fantasia i, amb unes il·lustracions descriptives de gran riquesa cromàtica fetes amb la tècnica del collage, l'autor comparteix amb els lectors les seves dues grans passions: l'art  i la música.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

  17/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • El Secreto de Garmann

  Hole, Stian

  [Madrid] : Kókinos, cop. 2010

  En Garmann té un secret. I vosaltres... en teniu algun? Tothom té secrets? Voleu descobrir el del Garmann? Doncs no us perdeu aquesta història.

  El Garmann té 7 anys i una amiga, la Johanna, amb la que comparteix un secret, un lloc meravellós i molt màgic enmig de la natura, un artefacte que potser sigui... no sé: una cabana o un cotxe o una nau espacial.. . Amb ella també comparteix els somnis, el cel estrellat i un estany d'aigua molt clara on es banyen.

  Vols saber quin és però el secret més secret del Garmann? No et perdis aquesta història, que a més a més,  té unes il·lustracions molt especials, expressives i diferents que fa que només mirar les imatges ja valgui la pena el llibre.

  De segur que el gaudiràs.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de la Roca del Vallès.

  20/02/2024
  Mitjana (0 Vots)
 • El Monstruo de colores

  Llenas, Anna

  Barcelona : Flamboyant, 2012

  Tots ens hem assegut els nostres fills a la falda i els hem començat a ensenyar el nom dels colors dels objectes. L'Anna Llenas agafa aquest fet i el relaciona amb les emocions. Així, dóna a cada emoció un color (verd, quan estàs tranquil. Vermell quan estàs enfadat...).

  El monstruo de los colores s'ha fet un embolic amb els seus sentiments i ara no sap com se sent. A través dels diferents colors, podem ajudar-lo a desgranar els diferents sentiments i ajudar-lo a identificar-los.

  Les il·lustracions del llibre estan fetes amb collage i formen part del propi llibre així, el nen pot veure el color mentre l'adult li explica què significa. Al final, però trobem un color que no sabem quin és... ens ajudes a descobrir quin sentiment representa?

  Al web de l'autora ens ofereix recursos didàctics per treballar els sentiments amb els nens.

  Web de l'autora

  Recursos per treballar el llibre

  Recomanat per Marta Rodríguez Quer de la Biblioteca Can Baratau de Tiana.

  18/02/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Las Manos de papá

  Jadoul, Émile

  Barcelona : Corimbo, 2010

  Émile Jadoul és un il·lustrador belga força prolífic en quant a contes per a petits lectors. Gràcies a les seves il·lustracions tan harmòniques pel que fa als colors i les formes, Jadoul aconsegueix implicar petits i grans en l'aprenentatge de la vida.

  Aquest àlbum mostra a través de senzilles onomatopeies com l'infant creix al voltant de les mans del seu pare. Unes mans que l'acompanyen i el mimen. Una tendresa que s'encomana, sobre tot si aprofitem per imitar aquest pare mentre expliquem el conte.

  Web de l'il·lustrador

  Vídeo de la creació de l'àlbum

  Recomanat per Esther Granados Camarasa de la Biblioteca Vila de Gràcia de Barcelona.

  15/02/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Vermell, blau, groc : com van aparèixer els colors

  Bardella Rapino, Edoardo

  Barcelona : Joventut, 2009

  Tenim a les mans un llibre que parla d'un tema que fascina els nens, els colors, i com aquests barrejant-se, ens proporcionen tots els colors del món. Inicialment, només hi havia el groc, blau i vermell, representats com uns personatges, amb cames, braços i ulls. Quan els amics s'abracen, surten altres colors. Així és com apareixen el verd, el taronja i molts altres. Finalment, el món va quedar com el coneixem ara, ple de colors.

  Un llibre molt recomanable per a nens curiosos que volen experimentar amb el color i jugar amb ell. Il·lustrat per Éric Battut, autor de molts altres llibres infantils, conté unes il·lustracions molt entenedores, veritables protagonistes de la història.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

  20/12/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • ¡Oh!

  Goffin, Josse

  [Sevilla] : Kalandraka, 2012

  T'ho vols passar bé amb el més petit o petita de la casa?

  Aquest llibre t'ensenya a mirar, endevinar i jugar. No t'esperis una història amb introducció, nucli i desenllaç. És un llibre sense paraules, per mirar. Les il·lustracions són planes, senzilles i aptes pels més petits.

  Juguem!?

  Està composat per un seguit de pàgines desplegables de tal manera que cada dues fulles composen un dibuix i quan obres les làmines aquest dibuix es converteix, màgicament, en un altre de completament diferent, establint un joc entre el que es veu i el que s'amaga. Les imatges a més, són independents, però... sorpresa! a la vegada estan interrelacionades.

  Aquest llibre va guanyar el premi gràfic de la Fira de Bolonya de 1993.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de la Roca del Vallès.

  02/03/2022
  Mitjana (0 Vots)