Listador de contenidos web

 • El secreto de Garmann

  El Secreto de Garmann

  Hole, Stian

  [Madrid] : Kókinos, cop. 2010

  En Garmann té un secret. I vosaltres... en teniu algun? Tothom té secrets? Voleu descobrir el del Garmann? Doncs no us perdeu aquesta història.

  El Garmann té 7 anys i una amiga, la Johanna, amb la que comparteix un secret, un lloc meravellós i molt màgic enmig de la natura, un artefacte que potser sigui... no sé: una cabana o un cotxe o una nau espacial.. . Amb ella també comparteix els somnis, el cel estrellat i un estany d'aigua molt clara on es banyen.

  Vols saber quin és però el secret més secret del Garmann? No et perdis aquesta història, que a més a més,  té unes il·lustracions molt especials, expressives i diferents que fa que només mirar les imatges ja valgui la pena el llibre.

  De segur que el gaudiràs.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de la Roca del Vallès.

  02/11/2015
  Mitjana (0 Vots)
 • El Monstruo de colores

  El Monstruo de colores

  Llenas, Anna

  Barcelona : Flamboyant, 2012

  Tots ens hem assegut els nostres fills a la falda i els hem començat a ensenyar el nom dels colors dels objectes. L'Anna Llenas agafa aquest fet i el relaciona amb les emocions. Així, dóna a cada emoció un color (verd, quan estàs tranquil. Vermell quan estàs enfadat...).

  El monstruo de los colores s'ha fet un embolic amb els seus sentiments i ara no sap com se sent. A través dels diferents colors, podem ajudar-lo a desgranar els diferents sentiments i ajudar-lo a identificar-los.

  Les il·lustracions del llibre estan fetes amb collage i formen part del propi llibre així, el nen pot veure el color mentre l'adult li explica què significa. Al final, però trobem un color que no sabem quin és... ens ajudes a descobrir quin sentiment representa?

  Al web de l'autora ens ofereix recursos didàctics per treballar els sentiments amb els nens.

  Web de l'autora

  Recursos per treballar el llibre

  Recomanat per Marta Rodríguez Quer de la Biblioteca Can Baratau de Tiana.

  18/02/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Las manos de papá

  Las Manos de papá

  Jadoul, Émile

  Barcelona : Corimbo, 2010

  Émile Jadoul és un il·lustrador belga força prolífic en quant a contes per a petits lectors. Gràcies a les seves il·lustracions tan harmòniques pel que fa als colors i les formes, Jadoul aconsegueix implicar petits i grans en l'aprenentatge de la vida.

  Aquest àlbum mostra a través de senzilles onomatopeies com l'infant creix al voltant de les mans del seu pare. Unes mans que l'acompanyen i el mimen. Una tendresa que s'encomana, sobre tot si aprofitem per imitar aquest pare mentre expliquem el conte.

  Web de l'il·lustrador

  Vídeo de la creació de l'àlbum

  Recomanat per Esther Granados Camarasa de la Biblioteca Vila de Gràcia de Barcelona.

  15/02/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Vermell, blau, groc : com van aparèixer els colors

  Vermell, blau, groc : com van aparèixer els colors

  Bardella Rapino, Edoardo

  Barcelona : Joventut, 2009

  Tenim a les mans un llibre que parla d'un tema que fascina els nens, els colors, i com aquests barrejant-se, ens proporcionen tots els colors del món. Inicialment, només hi havia el groc, blau i vermell, representats com uns personatges, amb cames, braços i ulls. Quan els amics s'abracen, surten altres colors. Així és com apareixen el verd, el taronja i molts altres. Finalment, el món va quedar com el coneixem ara, ple de colors.

  Un llibre molt recomanable per a nens curiosos que volen experimentar amb el color i jugar amb ell. Il·lustrat per Éric Battut, autor de molts altres llibres infantils, conté unes il·lustracions molt entenedores, veritables protagonistes de la història.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

  20/12/2021
  Mitjana (0 Vots)
 • Oh!

  ¡Oh!

  Goffin, Josse

  [Sevilla] : Kalandraka, 2012

  T'ho vols passar bé amb el més petit o petita de la casa?

  Aquest llibre t'ensenya a mirar, endevinar i jugar. No t'esperis una història amb introducció, nucli i desenllaç. És un llibre sense paraules, per mirar. Les il·lustracions són planes, senzilles i aptes pels més petits.

  Juguem!?

  Està composat per un seguit de pàgines desplegables de tal manera que cada dues fulles composen un dibuix i quan obres les làmines aquest dibuix es converteix, màgicament, en un altre de completament diferent, establint un joc entre el que es veu i el que s'amaga. Les imatges a més, són independents, però... sorpresa! a la vegada estan interrelacionades.

  Aquest llibre va guanyar el premi gràfic de la Fira de Bolonya de 1993.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch de la Biblioteca de la Roca del Vallès.

  02/03/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • L'Artista que va pintar un cavall blau

  L'Artista que va pintar un cavall blau

  Carle, Eric,

  Barcelona, [etc.] : Hipòtesi, [etc.], 2012

  En homenatge a un dels creadors de l'expressionisme ( Franz Marc) s'explica per als més petits l'ofici d'artista i la llibertat creativa.

  02/03/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Esa gigantesca pequeña cosa

  Esa gigantesca pequeña cosa

  Alemagna, Beatrice

  Madrid : SM, 2012

  Grans il·lustracions per parlar de les petites coses que ens fan feliços a la vida.

  Ves a l'especial de qui dibuixa els contes

  02/03/2022
  Mitjana (0 Vots)