Detall d’article - Gènius

Ruta de navegació

Article

El pa
El pa

Presentació típica del pa

El pa de debò està fet amb farina de blat ecològica, llevat (o massa) mare, aigua i sal. I res més! La clau de la qualitat del pa la trobem en dos punts: la qualitat de la matèria primera (el blat) i el bon ofici del forner. Amassar, fermentar i fornejar seran alguns dels passos necessaris a l'hora de fer pa. Menjar pa cada dia pot ser bo i saludable sempre que sigui un aliment de qualitat i ho fem en el marc d’una dieta saludable.

Malauradament en l'actualitat moltes vegades adquirim i consumim pa que no s'ha fet amb aquests criteris de qualitat. Normalment es troben a establiments que es dediquen a vendre molts altres productes i no tenen cap mena d'especialització com poder ser els supermercats o les botigues més modestes dedicades al comerç de tota mena d'aliments. S'utilitzen productes de baixa qualitat i s'afegeixen additius i processos per fer més ràpidament tot el procediment.

T'expliquem algunes curiositats al voltant del pa:

L'OMS recomana 250 grams diaris de consum de pa.

Els principals productors de pa se situen a Europa. Són Alemanya i el Regne Unit.

Històricament el pa ha tingut gran importància : s'apreciava molt al món grec i a Roma hi havia forns públics per coure el pa.

Per últim has de saber que la paraula company no té per casualitat la síl·laba pa. Es refereix a aquest aliment, ja que vol dir "aquell amb qui es comparteix el pa".

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació