Personatge
Un forner oferint pa
El forner rep el seu nom del forn que disposa per poder realitzar una de les parts del procediment de fabricació del pa.
A la imatge hem explicat quins ingredients i processos són necessaris per aconseguir un pa de qualitat. Antigament el forner feia el pa i el flequer es dedicava a pastissos i pastes variades.
Malauradament en l'actualitat moltes vegades adquirim i consumim pa que no s'ha fet amb aquests criteris de qualitat. S'ha utilitzat per crear-lo farina i llevat de qualitat molt baixa, a més d'haver seguit uns processos molt industrialitzats. Avui en dia, costa trobar pa de debò i el que podem adquirir a la majoria de llocs que fan pa al moment s'ha fet a partir de farines refinades de blat de cultiu convencional Durant el procés d’elaboració s’afegeixen un munt d’additius A l'hora de fer créixer aquest pa, es fa servir un llevat que té poc de natural perquè ha estat seleccionat per la indústria perquè és ràpid; el problema és no permet que la farina fermenti completament. És un pa molt esponjós, però també molt indigest.
Actualment queden pocs forners i encara menys que tinguin forns preparats per fer un pa en condicions.