Reading guide

Alimentació infantil

Alimentació infantil

Una bona alimentació és important a qualsevol edat però en les primeres etapes de la vida esdevé fonamental. Una nutrició variada que inclogui vitamines, fibra i  tot tipus de nutrients ajuda a un bon desenvolupament físic i mental de l'infant, alhora que, enforteix el seu sistema immunològic davant les agressions externes.

 

Aquesta selecció de títols sobre el tema intenta cobrir un ampli ventall d'edats, dels primers mesos de vida fins a l'adolescència, destacant els llibres més actuals disponibles a la XBM. Els temes prou rellevants, com són la creació d'uns hàbits alimentaris saludables o la dificultat per menjar d'alguns nens, disposen d'un apartat específic. En tot moment, s'ha intentat triar aquells títols escrits per professionals de la matèria.

 

Esperem que aquesta guia sigui del vostre interès.

 

Date created: 15/06/2015

Last updated: 16/10/2019

El meu fill no menja


 Corregir al niño que come mal sin lágrimas
Corregir al niño que come mal sin lágrimas
Pantley, Elizabeth  
Barcelona : Medici, 2013

Tal i com diu el títol, és possible que els nens mengin de tot sense que hi hagi crits ni discussions a casa. Elizabeth Pantley ha trobat solucions fàcils i eficaces per incloure receptes saludables per a tothom. Consells practics perquè mengin fruites, verdures, cereals… i a la vegada es diverteixin! Això sí, cal reduir el consum de sucres, greixos i menjar ràpid. Un canvi per a la resta de la vida.

 El Meu nen no menja :
El Meu nen no menja :
González Rodríguez, Carlos  
Barcelona : Columna, 2007

El pediatra Carlos González ens presenta en aquest llibre com podem afrontar la terrible batalla diària amb els nostres fills a l'hora de menjar quan no són uns grans comensals. Dividint el llibre en quatre parts l'autor repassa punts tan interessants com: les causes, com prevenir el problema, que no hem de fer mai a l'hora de menjar o exemples pràctics de com no obligar un nen a menjar.

 Mi hijo no come
Mi hijo no come
Ramos-Paúl, Rocío , Torres Cardona, Luis  
Madrid : Aguilar, cop. 2010

El secret que els nens mengin bé està en establir uns bons hàbits. Aquest és un treball que cal iniciar quan es comencen a incorporar altres aliments a banda de la llet en la dieta del bebé i que ha de ser un procés gradual, constant i pacient. Segons la Supernany, els problemes amb l'alimentació apareixen quan no s'han implantat aquests hàbits de forma correcta. El seu llibre seria una lectura aconsellable per tots aquells pares que s'acosten al moment de canvi en l'alimentació dels seus nadons. Aquest llibre també està disponible en versió Braille.

 Se me hace bola
Se me hace bola
Basulto, Julio  
Barcelona : Debolsillo, 2013

De lectura planera, entretinguda i fàcilment aplicable perquè el fet de menjar sigui el més natural possible. Què volem dir amb això? Doncs que planteja l'alimentació infantil des del sentit comú, això és sense imposicions, pressions ni enfrontaments entre petits i grans. 

 ¿Por qué mi hijo no come?
¿Por qué mi hijo no come?
Benjamin, Susan  
Barcelona : Robincook, 2012

Idees pràctiques i receptes per ensenyar als nens a menjar de forma saludable des de la infància. Una bona alimentació és essencial en els primers anys de vida del nadó. En aquest llibre s'expliquen els mètodes més efectius per introduir el nadó a una alimentació adequada al seu creixement i desenvolupament com a ésser humà.

Back to top