Reading guide

Alimentació infantil

Alimentació infantil

Una bona alimentació és important a qualsevol edat però en les primeres etapes de la vida esdevé fonamental. Una nutrició variada que inclogui vitamines, fibra i  tot tipus de nutrients ajuda a un bon desenvolupament físic i mental de l'infant, alhora que, enforteix el seu sistema immunològic davant les agressions externes.

 

Aquesta selecció de títols sobre el tema intenta cobrir un ampli ventall d'edats, dels primers mesos de vida fins a l'adolescència, destacant els llibres més actuals disponibles a la XBM. Els temes prou rellevants, com són la creació d'uns hàbits alimentaris saludables o la dificultat per menjar d'alguns nens, disposen d'un apartat específic. En tot moment, s'ha intentat triar aquells títols escrits per professionals de la matèria.

 

Esperem que aquesta guia sigui del vostre interès.

 

Date created: 15/06/2015

Last updated: 16/10/2019

Etapes en l’alimentació: Infants


 Com parlar d'alimentació i salut als infants
Com parlar d'alimentació i salut als infants
Aranceta Bartrina, Javier  
Buenos Aires [etc.] : Médica Panamericana, DL 2010

De lectura fàcil i atractiva presentació, és una útil eina per als qui vulguin iniciar els nens en les pautes d'una alimentació i vida saludables. Consells pràctics, explicacions amenes, gràfics i taules per visualitzar els principals conceptes;  a més d'un apartat de recursos bibliogràfics i electrònics per ampliar la importància de mantenir un consum adequat per preservar la salut.

 El Estirón
El Estirón
Mariscal, David , Rodríguez, Alejandra  
Barcelona : Planeta, 2012

El llibre ofereix consells senzills i fàcils als pares per tal d'evitar el sobrepès dels més petits i que aquests creixin sans i amb bons hàbits alimentaris. Es fa èmfasi en l'alimentació i en la importancia de l'activitat física. Interessant no només pels nens, sinó també per a millorar l'alimentació de tota la família.

 El Pediatra en la cocina
El Pediatra en la cocina
Cabezuelo, Gloria , Frontera, Pedro  
Barcelona : Ediciones del Serbal, 2011

El menjar dels nens, sobretot del més petits, és l'activitat diària que preocupa més als pares. Què donar? Menja bé? Ho estic fent bé? En aquest llibre diferents pediatres i especialistes en alimentació infantil amb una àmplia experiència en el món de la cuina i la gastronomia, responen a les preguntes dels pares sobre els aliments, quantitats … a més d'aconsellar-nos de forma pràctica sobre cada procés de preparació dels diferents menús que ofereixen.

En conclusió, un llibre indispensable per a pares novells i preocupats sobre el tema. 

 La Petita ciència de la salut
La Petita ciència de la salut
Fuster, Valentí , Cirici, David , Cirici, David  
Barcelona : Planeta, 2011

En Valentí Fuster, conegut cardiòleg, s'ha posat a la pell dels nens i ha fet un llibre genial, La petita ciència de la salut. Un llibre amè, il·lustrat amb uns dibuixos molt divertits, que explica amb tot detall les virtuts d'una dieta equilibrada, amb una important presència de fuites i verdures. Però no només d'enciam i taronges viuen les persones; tot i que l'alimentació ocupa la part més important de l'obra, també tracta temes més relacionats com la higiene o l'esport. A més, pareu especial atenció al còmic de l'enciam que és divertidíssim! 

Back to top