Reading guide

Expliquem la vida amb un conte: Contes no sexistes

Expliquem la vida amb un conte: Contes no sexistes
Guide created by:
  • Tiana. Biblioteca Can Baratau

Els llibres infantils, ja siguin contes o llibres en imatges, són el primer apropament a la lectura i constitueixen un material pedagògic i de suport privilegiat en els processos d'identificació i aprenentatge dels rols sexuals i de les relacions socials entre sexes.

D'aquesta manera, les imatges, observades durant molt de temps per les nenes i els nens que encara no han après a llegir, són eines de transmissió d'estereotips, així com la literatura infantil i juvenil, que actua com a agent de transmissió de normes, valors i ideologies. Normalitzar tasques a la llar, de forma espontània, és una manera d'anar explicant als infants que escombrar no cal que sigui només feina de dona i que canviar la bombeta quan es fon no cal que sigui només feina d'home...

Ens hi posem?

Date created: 30/10/2012

Last updated: 03/11/2015

I si ens acceptem com som?

 D'on surt aquesta nena?
D'on surt aquesta nena?
Lenain, Thierry , Durand, Delphine  
Barcelona : Baula, 2005

En Max divideix el món en dos grups: els que tenen sirí i els que no tenen sirí. Les nenes formen part d'aquest segon grup i no cal fer-los cas. Però un dia en Max coneix la Marta... ella és diferent... no pinta cors roses, ni juga a saltar a corda, ni va vestida amb vestidets i sabatetes... esteu segurs que és una nena "normal"?

 Dos herois són massa
Dos herois són massa
Calì, Davide , Tanco, Miguel , Tanco, Miguel  
Barcelona : Claret, 2006

Si hi ha un heroi en un carrer i n'apareix un altre... tenim conflicte assegurat! Dos herois que ajuden a les àvies a creuar són massa! I què passa si n'apareix un tercer? Poden existir tres superherois vivint tant junts?

 Els Desastrosos encanteris de la bruixa Serafina
Els Desastrosos encanteris de la bruixa Serafina
Pradas, Núria , Gubianas, Jaume  
Barcelona : Bambú, 2014

El rei vol un hereu per continuar al tron. La reina creu que una hereva serà millor per continuar el seu llegat. La bruixa Serafina (quin desastre de bruixa!) ha fet que els reis tinguin bessons! I ara... qui heretarà la corona?

 Ens agradem!
Ens agradem!
Ortega, Juan  
València : Tàndem, 2006
 Oliver Button es un nena
Oliver Button es un nena
De Paola, Tomie  
Madrid : Susaeta, 1996
 Onga Bonga
Onga Bonga
Wishinsky, Frieda , Thompson, Carol  
Barcelona : Joventut, 1999
 Rei i rei
Rei i rei
Haan, Linda de , Nijland, Stern  
Barcelona : Serres, 2004
Back to top