Reading guide

Expliquem la vida amb un conte: Contes no sexistes

Expliquem la vida amb un conte: Contes no sexistes
Guide created by:
  • Tiana. Biblioteca Can Baratau

Els llibres infantils, ja siguin contes o llibres en imatges, són el primer apropament a la lectura i constitueixen un material pedagògic i de suport privilegiat en els processos d'identificació i aprenentatge dels rols sexuals i de les relacions socials entre sexes.

D'aquesta manera, les imatges, observades durant molt de temps per les nenes i els nens que encara no han après a llegir, són eines de transmissió d'estereotips, així com la literatura infantil i juvenil, que actua com a agent de transmissió de normes, valors i ideologies. Normalitzar tasques a la llar, de forma espontània, és una manera d'anar explicant als infants que escombrar no cal que sigui només feina de dona i que canviar la bombeta quan es fon no cal que sigui només feina d'home...

Ens hi posem?

Date created: 30/10/2012

Last updated: 03/11/2015

N'estic tipa!

 El Llibre dels porcs
El Llibre dels porcs
Browne, Anthony  
Pontevedra : Kalandraka, 2013

La mare cuina. La mare renta. La mare endreça. La mare compra... vigileu que un dia la mare es pot cansar!

 L'Artur i la Clementina
L'Artur i la Clementina
Turin, Adela , Bosnia, Nella  
Pontevedra : Kalandraka, 2012

Un bon dia, la Clementina i l'Artur es troben a la vora del riu, s'enamoren i decideixen casar-se! Al principi, tot és molt bonic i són molt feliços. Però l'Artur fa la seva i no valora a la Clementina, i aquesta s'avorreix i se sent infeliç. Però un bon dia, la Clementina decideix marxar.

 La Història dels bonobos amb ulleres
La Història dels bonobos amb ulleres
Turin, Adela , Bosnia, Nella  
Pontevedra : Kalandraka, cop. 2013

Les bonobes estan tipes que els bonobos no els deixin treure's el llacet rosa del cap ni emprovar-se les ulleres noves que han portat de la ciutat! Així que decideixen marxar i començar de nou... i deixar sols els bonobos.

 Rosa caramel
Rosa caramel
Turin, Adela , Bosnia, Nella  
Barcelona : Hipòtesi, 2011

Què passaria si un dia algú deixés de fer el què se suposa que li toca fer? Les elefantes no poden jugar amb els elefants ni embrutar-se pel fang? Què passaria si una elefanteta trenqués les normes? Doncs segurament passaria que no podríem distingir entre un elefant i una elefanta... i res més!

Back to top