Gènius - Biblioteca Virtual

Figure detail

Figure Figure

Isaac Asimov
Isaac Asimov

Retrat dibuixat

Average (0 Votes)

És considerat com un dels grans escriptors de la literatura de ciència ficció, gènere del que va aconseguir tots els premis importants (Hugo, Nébula, Locus), i un gran divulgador de  ciència. Va establir les tres lleis de la robòtica i va inventar les paraules "positrònic" (tecnologia fictícia amb la que es realitzen els cervell dels robots), "psicohistòria" (ciència fictícia que prediu el futur) i "robòtica".

Va ser assessor científic d'algunes pel·lícules i sèries com El dormilón (1973), de Woody Allen  i Star Trek (1979), de Robert Wise.

Com a presentació, és impressionant,  no? Ara, fem una repassada de la seva vida, que és tan impressionant com la seva vida professional . Va néixer el 2 de gener de 1920 a Rússia i va morir el 6 d'abril de 1992. Amb 3 anys es va traslladar amb la seva família a Brooklyn (Nueva York) . Com a nen superdotat que era, va entrar a la universitat amb 15 anys, a on va estudiar Enginyeria Química i va doctorar-se en Bioquímica. Va ser professor a la Universitat de Boston fins que va decidir abandonar la docència per dedicar-se a la literatura.

L'obra literària d'Asimov és molt extensa i compren tant llibres de ficció, contes i novel·les, com a llibres de no ficció especialitzats i de divulgació.

De tots ells, podem destacar:

  • Jo, robot (1950)
  • Els propis deus (1972)
  • Introducció a la ciència (1973)
  • Somnis de Robot (1986)
  • La sèrie de la Fundació (1942-1957, 1982-1992) una mena d'història del futur que abasta 16 llibres.  

Jo, robot

Robbie y otros relatos 

L'home bicentenari i altres relats

Amics robots

Source: Xarxa de Biblioteques Municipals