Dret a l'educació

 

 

A una educació de qualitat que et permeti desenvolupar les teves capacitats i habilitats i ser autònom per volar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Objectiu de desenvolupament sostenible número 4 : Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom

 

 

Bibliografia

 
““

Ones a la panxa / Mar Romera

Barcelona : Baobab, maig del 2021

Veure disponibilitat a l'Aladí

 La Maria aprofita els últims dies de vacances a la platja. Mentre observa el vaivé de les ones, recorda que li falta ben poc per començar el curs a l'escola nova, l'escola dels grans! De sobte, l'envaeixen les sensacions que generen les situacions noves: curiositat, por, sorpresa... És com si les ones que ara té al davant fossin un reflex d'allò que sent a la panxa. O és a l'inrevés?

Primers lectors

 

 
““

Tinc dret a la cultura / Alain Serres

Barcelona : Blume, 2020

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Què pot haver en comú entre un científic que observa les estrelles a través d'un telescopi i un altre ésser humà que les pinta a la seva manera? Entre l'arquitectura d'una catedral i la d'un edifici futurista? Entre un jove que balla i una jove que visita un museu?

 

 

 

““

La Meva història és la història de moltes noies / Malala Yousafzai

Barcelona : Akiara Books, 2019

Veure disponibilitat a l'Aladí

Quan Malala Yousafzai tenia quinze anys, va ser atacada pels talibans perquè defensava el dret de les noies a rebre educació. Va sobreviure a múltiples operacions i la seva veu ha esdevingut un referent mundial dels drets humans i, especialment, del dret a l’educació. És la persona més jove que ha estat guardonada amb el Premi Nobel de la Pau. En el seu discurs d’acceptació del Premi, Malala explica la seva història, que és la història de milions de noies que viuen en situacions de discriminació o de conflicte.

 

 

 

““

Gos pudent va a l'escola / Colas Gutman

[Barcelona] : Blackie Books, 2019

Veure disponibilitat a l'Aladí

Avui en Gos Pudent va a l’escola. Aconseguirà no adormir-se a classe? Podrà jugar un partit de futbol sense acabar rodolant amb la pilota? Aprendrà per fi a llegir per desxifrar el que diuen les etiquetes del que troba a les escombraries?

A partir de 9 anys

 

 


““

Fora de mi Sharon M. Draper

Barcelona : Cruïlla, 2018

Ves a catàleg Aladí

La Melody és una la nena més brillant de l'escola, però ningú no ho sap: té paràlisis cerebral, seu en una cadira de rodes i mai no ha pogut dir ni una sola paraula. Aquesta és una història de superació en què la Melody, surt per primer cop d'ella mateixa i troba la seva pròpia veu.En Dennis és un noi ben normal, amb dos talents fora de sèrie. Un el sap tothom: és un crac del futbol. L'altre és un secret: t'atreveixes a descobrir-lo?

Per a joves.

 

““

Jo aniré a l'escola per tu / Santi Balmes

Principal dels Llibres, 2018

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

A tu també et costa llevar-te al matí per anar a l’escola? T’agradaria anar a una classe de màgia o aprendre a parlar amb les plantes? I viatjar a mons fantàstics a través d’un arbre màgic? Saps què és un llibre monstruós? Descobreix amb la Martina i l’Anitram que divertit que pot ser anar a l’escola!

A partir de 6 anys

 

““

La Professora que feia faltes d'hortografia / Cuca Canals

Barcelona : Edebé, 2014

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

La professora Amàlia Zapatero va començar la seva nova vida a Gaston amb mal peu. Gaston era un poblet amagat afectat per la crisi, però tot i això l'Amàlia no esperava trobar-se allà la pitjor classe que havia tingut a la seva vida. Res no semblava il·lusionar aquells estudiants fins que...se li va acudir una idea brillant. Finalment aconseguiria atreure l'atenció dels seus alumnes.

A partir d'11 anys.

 

 

 

““

Les vambes de la Sofia  / Frederick Lipp

Barcelona : Intermón, 2007

Veure la disponibilitat a catàleg

Sofía i la seva mare són pobres, tenen unacasa i alguns animals. El pare va morir ja que al poble no hi havia ni metge ni hospital. Sofía te un desig i en el moment que l'home dels números arriba al poble, aquest desig podria fer-se realitat.

A partir de 9 anys.

 

Ves a la plana dels Drets de la Infància