Objectiu 4. Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom

 

Es tracta de proporcionar a tothom accés a l’educació, la formació i el ple desenvolupament del seu potencial. L’educació haurà de ser inclusiva, equitativa i de qualitat.

Amb aquest objectiu es vol garantir l’accés a serveis d’atenció i desenvolupament en la primera infància. També s’ha de potenciar que tothom acabi l’ensenyament primari i secundari, que haurà de ser gratuït, i accedir a una formació tècnica, professional i universitaria.

Així mateix, cal que tot l’alumnat adquireixi els coneixements necessaris per promoure el desenvolupament sostenible.

Activitat virtual

 

A les biblioteques trobaràs

 
““

El Llapis màgic de la Malala / Malala Yousafzai

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

La veritable història d'una nena que desitjava un món millor. Guanyadora del Premi Nobel de la Pau Quan la Malala era nena al Pakistan desitjava un llapis màgic.

 

““

Billy Elliot /  Melvin Burgess

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

A en Billy, el fill d'un miner del nord d'Anglaterra, la vida se li capgira un dia que, accidentalment, es fixa en unes nenes que fan ballet al mateix gimnàs on ell va de mala gana a fer boxa, per seguir la tradició familiar.

 

““

Podries / Joana Raspall

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

La poesia mostra com tots podem patir unes mateixes circumstàncies si el nostre lloc de naixement fos un altre, el nostre destí podria ser molt diferent.

 

““

Set ratolins cecs / Ed Young

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Diferents personatges discuteixen què és una cosa enorme desconeguda, però cap d’ells veu la cosa totalment, sinó que només en coneixen una part. Només quan ajuntaran el coneixement de tots ells descobriran que és el què tenen a davant

 

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Mira-Sol Marta Pessarrodona de Sant Cugat del Vallès

Objectiu clau de la Biblioteca Mira-Sol Marta Pessarrodona de Sant Cugat del Vallès