El més petit de tots

El Més Petit de Tots és un festival amb espectacles i experiències que s'han pensat per a nens menors de cinc anys. Aquesta edició de l'any 2018 serà la catorzena i se celebrarà seguint aquest lema : L’Art ens alimenta i ens fa créixer!

Durant dues setmanes, entre els dies 10 i 25 de novembre pots trobar una selecció dels millors espectacles musicals, de dansa, de teatre amb llenguatge audiovisual i molts jocs. S'intenten recollir les creacions artístiques de més qualitat que s’estan oferint actualment dins l’escena internacional per als infants de 0 a 5 anys i les seves famílies. D'aquesta manera la meitat són produccions de companyies catalanes però la resta del cartell es completa amb tres conjunts belgues, un francès, un serbi i la resta de països escandinaus ( Finlàndia, Noruega i Dinamarca)

S'ofereixen setze espectacles diferents a escenaris repartits per deu localitats catalanes i una de Castelló. Benicassim, Barcelona (a dos indrets diferents) Tarragona Lleida, Olot, Sabadell, Igualada, Sant Cugat del Vallès, Tordera, Granollers i Viladecans són les poblacions que veuran espectacles d'aquest festival.

Es faran sis tallers dirigits als més petits. Alguns d'ells (concretament quatre) es faran a biblioteques de la Xarxa Municipal. Exactament cinc sessions diferents a equipament de Sabadell i Sant Cugat del Vallès:

  • Taller Movent el cos... obrint el cor : es combinaran posicions acrobàtiques de vol, moviment i jocs. Els nens jugaran amb el seu cos i es coneixeren millor. A més de presentar-se a teatres de Tordera i Granollers hi haurà una sessió a la Biblioteca del Nord de Sabadell el dia 13 de novembre a les 17.30 h. 
  • Amunt, amunt! és un taller que fa possible que tota la família balli aplegada i de manera improvisada. Es presentarà a Olot, al Teatre de les Flors de Barcelona i a la Biblioteca de Ponent de Sabadell el dia 21 de novembre a les 18.30 h.
  • El taller Si jo fos de cera, com seria? que consisteix en l'exploració de les possibilitats de la cera: (superfície, la temperatura, la mal·leabilitat...) no es farà a cap biblioteca de la Xarxa Municipal de Biblioteques.
  • La gallineta cega, que no es farà a cap biblioteca de la Xarxa Municipal de Biblioteques, busca la utilització de tots els sentits per part del nen.

Existeix la possibilitat d'assistir a tallers de formació. A més els últims dies del festival es farà una trobada internacional amb conferències i debats als que poden acudir els espectadors.

A les biblioteques trobaràs contes i històries relacionades amb la dansa, la música, el cos humà, els sentits, amb tot el que es reflecteix als tallers que hem destacat. A continuació tens uns exemples:

"A fer nones

 "Ballant al cel com un estel

 "Anem a dormir

"Què s'amaga dins el cos humà?" 

"Els meus primers instruments"

"Viatge al fons del mar

Una aventura que ja fa més d'una dècada va començar a Sabadell i que ha anat  creixent molt, de manera que arriba a més públic i més llocs, mentre permet participar a més artistes importants. 

Trobaràs més informació a la seva adreça web.

Mira tota la programació.

Ves a la pàgina principal de Gènius