Especial iniciatives de les biblioteques part 1

Aquests dies de confinament les biblioteques resten tancades, però l'activitat no s'atura en cap cas. En aquesta plana trobaràs aquelles propostes que ens fan arribar les biblioteques. Un munt d'activitats i propostes que podràs fer a casa, lectures diferents, concursos i videorecomanacions per a tota la família.

Els bibliobusos t'ofereixen virtualment propostes adreçades al públic familiar, hores del conte perquè els més petits passin més fàcilment aquestes setmanes. Aquestes activitats es poden seguir pel canal de Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals. El calendari de les properes narracions és:

4 de juny a les 11 h: “B.O.M. Bruixes, Ogres i Monstres”, amb Mon Mas.
9 de juny a les 17 h: “Sota les onades”, amb Mon Mas.
11 de juny a les 11 h: “A l’aventuraaaa!”, amb Clara Gavaldà

 

Més informació

 

A la Biblioteca de Viladecans han preparat un joc per commemorar el centenari del naixement de Gianni Rodari, un dels autors de llibres infantils més reconegut d’aquest segle passat. Aquest divertit joc sobre l'autor el trobaràs aquí.

Més informació

 

 

 

A Barberà del Vallès la Biblioteca Esteve Paluzie te convocats dos  concursos literaris. Per una banda, el tradicional Concurs de Punts de llibre que cada any organitza l’equipament municipal, aquesta edició dedicada a la Llegenda de Sant Jordi i de Santa Jordina, i el Concurs de Lectures Postals convocat per l’Organització Espanyola per al llibre infantil i juvenil (OEPLI) i el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat). 

Més informació

 

 

 

Sota el nom,  A les dotze, menja’t un conte, les Biblioteques del Vallès Oriental han iniciat una sèrie de sessions de contes en directe que es poden veure al compte d’Instagram @bibliotequesvo.

Més informació

 

 

 

 

 

El programa de foment a lectura Booktubers 2020 de la Biblioteca El Castell de Vacarisses continua malgrat el confinament. Els vostres vídeos ens animen molt i esperem veure-us aviat per agrair-vos l'esforç!

Aquí trobaràs tots els vídeos presentats

 

Diversos bibliotecaris t'expliquen alguns contes : en aquest cas des de sabadell pots sentir diverses faules d'Isop:Biblioteques de Sabadell


Biblioteques de Sabadell


Biblioteques de Sabadell

 
Seguim amb lectures en veu alta des de diverses biblioteques del Maresme
 


Biblioteca Jaume Perich de Vilassar de Dalt
La cullereta


Biblioteca can Coromines de Sant Pol de Mar
Leyla descobreix el silenci i altres contes


Biblioteca can Coromines de Sant Pol de Mar
El bruixot, la fada i el pollastre màgic
 

 
 

Aquests dies diverses organitzacions estan presenten projectes, idees i sugerències d'activitats per poder fer a casa. Podem llegir ... però podem fer moltes més coses

La Biblioteca Joan Triadú de Vic, organitza aquest concurs. El tema, de qualsevol gènere literari, haurà de girar entorn al confinament arran de la crisi pel coronavirus. Es podran presentar microrelats en català i en castellà i hi haurà una categoria infantil fins als 11 anys. Caldrà que l’enviï per correu electrònic a b.vic.jt@diba.cat

El termini per a participar és fins reobrir la Biblioteca.

Més informació

 

 

Busquem petits artistes per a la nostra exposició virtual. Expliqueu-nos-ho amb un dibuix i envieu-lo per correu electrònic a biblioinfantillh@gmail.com. Fins al 20 d'abril amb assumpte del missatge "Sant Jordi"

Sant Jordi, el drac i la princesa també es troben tancats al castell, com vosaltres a casa.  Us imagineu què estàn fent? Jugaran junts? Llegiran contes? Estarà cadascú a una habitació?  Com penseu que viuen aquests moments?

Per continuar et proposem aquesta juguesca que ens arriba des de la Biblioteca  de Caldes de Montbui; es tracta de connectar autors i personatges a través dels objectes que els caracteritzen.

 

Aquest repte el llença la Biblioteca Josep Mateu i Giró de Castellbisbal. Hi ha de temps per participar fins el 31 de maig. Hi ha una categoria especial per a menors de 12 anys. Envia un correu a  b.castellbisbal.jmm@diba.cat

Entra aquí per saber en que consisteix el repte

 

Aquesta mateixa biblioteca te una altra proposta

 

Expresseu els vostres desitjos amb dibuixos, paraules o fotografies. Només necessiteu un paper en blanc i una càmera de fotos. Còmics, poemes, relats, contes, acudits, pintures, tot hi té cabuda! Volem veure la vostra part creativa i us hi volem amb il·lusió, us hi animeu?u Envia un correu a  b.castellbisbal.jmm@diba.cat

Entra aquí per tenir més informació

 

 

 

 

A les biblioteques ens agrada molt explicar contes, però també ens agrada escoltar-los!!! Per tal de ser un contacontes dels nostres has de:

1)  Triar un conte d’un minut. Penjar el conte a instagram amb el hastag  #instacontesLH.  I etiquetar-nos a @infantilLHs

Entra aquí per tenir més informació

 

Mentre duri el confinament la Biblioteca Marc de Vilalba de cardedeu ha decidit continuar oferint les seves activitats principals en format audiovisual en línia.

Destaquem les següents:

Menjamots del mes d'abril

Turbodibuix diari

 

 

Des de la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu ens arriben vàries activitats en línia. Destaquem dos clubs de lectura virtuals diferents però d'una mateixa temàtica, es tracta del Club de filosofia per a infants (dilemes)  i del Club de Petits Filòsofs. Comparteixen les propostes a través de vídeos:

Vídeo 1

Vídeo 2

 

Jocs de taula online. T'agraden els jocs de taula? Us fem una selecció, per petits i no tan petits, per gaudir-los en línia.

Es tracta d'una proposta de la Biblioteca Nou Barris de Barcelona.

Entra aquí per tenir més informació

 

La Biblioteca Mestre Martí i Tauler de Rubí ens proposa un taller on experimentar amb la tècnica del collage fent les vostres pròpies creacions! Trobaràs més informació al facebook de la biblioteca.

Entra aquí per tenir més informació

 

 

La Biblioteca Mestre Martí i Tauler de Rubí ens proposa : envian's el teu punt de llibre per correu electrònic a peribanezha@diba.cat, en format jpeg o pdf. En el correu electrònic has de posar el nom, cognoms, telèfon i edat.

Podeu presentar els punts de llibres del 20 d'abril al 30 de juny.

Entra aquí per tenir més informació

 

 

A les biblioteques ens agrada molt explicar contes, però també ens agrada escoltar-los!!!.Si vols ser un contacontes,  pren nota!

Tria un conte d’un minut, el conte que més t'agradi o un conte inventat. Penja el conte a instagram amb el hastag  #instacontesLH i etiqueteu-nos a @infantilLHs

Entra aquí per tenir més informació

Per últim dues experiències proposades per la Generalitat de Catalunya: 

Si ets un devorador de llibres...accedeix al portal www.llegirtepremi.cat a través de qualsevol dispositiu amb connexió a internet i registra’t!! Fins al 21 de juny de 2020

Entra-hi i gaudeix de la lectura!!

Entra aquí per tenir més informació

 

 

T'agradaria escriure un llibre? Tens entre 10 i 16 anys?

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura proposa als nois i noies d’entre 10 i 16 anys llegir i compartir la creació d’un llibre mitjançant una plataforma digital que innova en el procés de millora de la comprensió lectora, amb autors i autores literaris.

Cada setmana es publica un capítol de cada llibre, una per cada nivell i per cada idioma (català, castellà i anglès), seguidament els participants tenen una setmana per llegir el capítol e interactuar, a través d'un fòrum obert, amb els autors i autores que estan escrivint el llibre i votar la millor de les tres opcions de continuïtat de la història Les seves opinions ajudaran als escriptors a escriure els capítols posteriors. Així durant 5 setmanes. Per saber-ne més entra aquí 

Ves al llistat de biblioteques

Ves a Gènius

Creation date: 31/03/2020 Last updated: 04/06/2020