Com ho farem?

Molts són els personatges que han nascut gràcies a l’ingeni i la ploma del Josep Vallverdú. Alguns són molt coneguts i d’altres una mica menys, però tots tenen una personalitat ben definida.

En aquest especial en què fem un homenatge a en Vallverdú en el seu 100 è aniversari, no podia faltar  l’oportunitat de recordar-los o de conèixer-lo una mica millor. Com?

Et proposem que mensualment resolguis un misteri. Quin és el personatge que s’amaga darrera la descripció?

Sí, sabem que no és gens fàcil, perquè amb més de 40 llibres escrits resoldre el misteri es torna molt complicat. Així que per facilitar-ho,  t’avancem els protagonistes que aniran apareixen:

El pardalet ferit, Xau, el gos naufrag, John Silver,Divendres,   Bernard  (i el bandolers), el vuité nan, Roc Draparie, dofí rialler, Rovelló

Ara sí que és un repte assolible!. T’animes a  descobrir personatges amagats?

El primer personatge amagat

 

A la Catalunya del segle XVII, les adversitats eren moltes!

El nostre personatge del mes de març té onze anys i és el petit d’una família humil, pagesos treballadors i honrats que viuen al mas Andona. Però els temps són difícils i sobreviure, per a la gent honesta com ells, també.  Saps de qui et parlem?

 

 

CLICA AQUÍ SI VOLS SABER  LA SOLUCIÓ

 

 

 

El segon personatge amagat

 

El nostre nou personatge fa una gran tasca amb la implicació de valors als infants. Uns d’aquests valors són la solidaritat, altruisme, generositat i civisme.

Apareix a un conte a on en Victor i la seva germana Clàudia el troben ferit, l’embenen i el cuiden. Li posen el nom de ...

CLICA AQUÍ, SI VOLS SABER LA SOLUCIÓ

 

El tercer personatge amagat

El nostre personatge del mes de maig es ben conegut per un altre llibre, L’Illa del tresor, de R. L. Stevenson.

Camina amb una sola cama i fa servir un bastó, els diners li atrauen molt, també la bona vida i no haver de treballar... perquè de cuiner ja no en vol fer més.

CLICA AQUÍ PER SABER  LA SOLUCIÓ

El Quart personatge amagat

El personatge d’aquest mes és fort, s’enfila per tot arreu i no té por de res. Per això els seus “germans” li posen de nom Ardit, tant valent com és.

Quan es fa gran es converteix en un Cavaller de Qualitat, amb escuder i tot. Però la seva infantesa l’ha passada en un bosc molt especial...

 

CLICA AQUÍ PER SABER LA SOLUCIÓ

 

 

El Cinquè personatge destacat

 

El personatge d’aquest mes és un home sense llibertat ni identitat. Fins el punt que l'han obligat a canviar el seu nom per un que podia haver estat aquest o un altre qualsevol...

I el que sembla que serveix per salvar-li la vida el que fa és canviar-se-la de dalt a baix. Un home sense horaris i amb tota la llibertat del món, passa a ser l'esclau d'una altra persona...

 

 

CLICA AQUÍ PER SABER LA SOLUCIÓ

 

El Personatge del mes de setembre

Del personatge d'aquest mes de setembre sabem que el seu cognom real és Garcia, però ningú l'anomena mai així. Tot i que tan sols té deu anys, es lleva molt d'hora per anar a treballar. Abans de marxar però, travessa el barri de barraques fins a la font i omple dues galledes d'aigua per a la seva mare i el petit Quelet. 

Aquesta dura vida de cop i volta pateix un gir de 180 graus i és que com diu el refrany : 

"Qui sembra, recull", i un dia totes les bones accions que ha fet li seran retornades, amb una vida més fàcil... 

CLICA AQUÍ PER SABER LA SOLUCIÓ

Torna a la plana principal de Josep Vallverdú