Pòquer d'asos

 

Joaquim Carbó           Emili Teixidor           Josep Vallverdú           Sebastià Sorribes 

 Aquests quatre escriptors van començar a ser coneguts fa més de seixanta anys, tot just després de començar a publicar, com  “els quatre asos”.

El personatge amagat

Molts són els personatges que han nascut gràcies a l’enginy i la ploma del Josep Vallverdú. Alguns són molt coneguts i d’altres una mica menys, però tots tenen una personalitat ben definida.

En aquest especial en què fem un homenatge a en Vallverdú en el seu 100 è aniversari, no podia faltar  l’oportunitat de recordar-los o de conèixer-los una mica millor. Com?

Et proposem que mensualment resolguis un misteri. Quin és el personatge que s’amaga darrera la descripció?

Sí, sabem que no és gens fàcil, perquè amb més de 40 llibres escrits resoldre el misteri és una feina complicada. Així que per facilitar-ho,  t’avancem els protagonistes que aniran apareixent: el pardalet ferit, Xau, el gos nàufrag, John Silver, Divendres,   Bernat  (i el bandolers), el vuitè nan, Roc Draparie, el dofí rialler i Rovelló

Ara sí que és un repte assolible! .T’animes a  descobrir personatges amagats?


 

 

El personatge d'aquest mes és un gos juganer, entremaliat i amb una una curiositat que el porta a ficar-se en molts embolics. Viu a una masia, on va arribar amb tres setmanes de vida, i té un gran desig  i necessitat de saber què hi ha al món exterior i d'aprendre coses noves.

AVIAT ET DIREM LA SOLUCIÓ

 

 

Personatges amagats dels mesos anteriors :

 

Visita a Josep Vallvedú!

Per fi va arribar el moment esperat!!

El passat divendres 6 d'octubre de 2023 es van entregar els milers de postals que nens de col·legis i biblioteques de la Província de Barcelona han escrit amb tot el seu afecte a Josep Vallverdú.