Gènius - Biblioteca Virtual

Gènius

For parents - Gènius

Breadcrumb

Librarians recommend

 • Empantallados : cómo educar con éxito a tus hijos en un mundo lleno de pantallas

  Barcelona : Vergara, septiembre de 2022

  Empantallats és un llibre pràctic, alhora que atemporal. És un manual que no es limita a les modes o tendències actuals, sinó que serveix per a qualsevol pare o mare que vulgui educar millor els seus fills a l'entorn digital. Tot això, centrant-se en problemes i casos reals i fugint de la terminologia tècnica.

  Les pantalles no només afecten aspectes relacionats amb la seguretat, sinó també la personalitat, sociabilitat i creativitat dels teus fills. És hora de posar fil a l'agulla: la tecnologia ha arribat per quedar-se, així que aprofitem-la com una oportunitat per educar.

  El manual més complet e imprescindible per tenir cura de la salut digital i educar els nostres fills en un ús responsable de la tecnologia.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca de Ponent de Sabadell

  26/05/2023
  Average (0 Votes)
 • El Gran libro de Lucía, mi pediatra : la guía más completa y actualizada sobre la salud de tu hijo desde el nacimiento hasta la adolescencia

  Galán Bertrand, Lucía

  Barcelona : Planeta, abril de 2020

  La Dra. Lucía Galán, més coneguda com a Lucía mi pediatra, és pediatra, una gran divulgadora de la salut relacionada amb els infants i adolescents i per sobre de tot, mare. És per aquest últim motiu i pels coneixements que té gràcies a la seva professió, dedicació  i experiència que ha decidit escriure tota una sèrie de llibres per ajudar a mares i pares en tots els dubtes i conflictes que genera la maternitat.

  El seu sisè llibre és El Gran libro de Lucía, mi pediatra, una guia molt completa i actualitzada sobre la salut dels infants que comprén des del naixement fins l’adolescència.

  En un primer capítol molt extens hi trobareu tota mena d’informació des d’abans que neixi el vostre nadó fins a l’adolescència: el postpart, desenvolupament motor en els primers anys de vida, la dentició, l’alimentació, el dormir, les vacunes així com també signes d’alerta del càncer infantil o l’ús i abús de pantalles i de les xarxes socials.
  El segon i tercer capítols els destina als motius i les malalties més freqüents de consulta com serien la febre, la tos i els mocs, els vòmits i la diarrea, la bronquiolitis, els còlics o  malalties com la varicel·la, el boca-mà-peu o la conjuntivitis. Cada símptoma i malaltia està detallat i explicat de manera molt planera i entenedora i visualment molt pràctica.
  Els dos últims apartats, però no menys importants, ens detalla malalties i problemes de diferents parts del cos: pell, genitals, ulls, traumatologia i problemes neurològics i de comportament. La part final la dedica als accidents infantils més rellevants i incidint en la seva prevenció: cops de cap, caigudes, ennuegaments, cremades i afogaments, entre d’altres accidents.

  És una guia molt completa que el què pretén és que les mares i pares, així com també qualsevol persona que tracti amb menors diàriament, estiguin informats i actuïn des del saber i no de la por i de la desconeixença. Un llibre molt interessant i actualitzat amb les últimes dades científiques que no substitueix les visites al pediatre però si que permet identificar què pot ser alarmant i què no.

  A les Biblioteques:
  Pediatria
  Desenvolupament dels infants

  Més informació:
  Pàgina web de l’autora
  Entrevista de la Revista Ser Padres

  Recomanat per: Biblioteca Joan Triadú de Vic

  21/04/2023
  Average (0 Votes)
 • Guía para un embarazo consciente

  Casadevall, Laia

  Barcelona : Vergara, febrero de 2021

  L’embaràs ha de ser un estat de felicitat i de benestar. En molts casos però, passar per aquest procés fisiològic, sobretot per primera vegada, provoca moltes pors i dubtes ja que és un procés nou i desconegut.

  La Guía para un embarazo consciente pretén ser un manual d’informació i divulgació de l’embaràs i del part, proporcionant informació científica, contrastada i actualitzada amb la finalitat d’empoderar la dona en la presa de decisions durant tot aquest procés. El llibre es divideix en 3 grans parts: l’embaràs, el part i el puerperi, on capítol a capítol ens proporciona informació científica i veraç acompanyada de casos reals segons el capítol que s’estigui tractant.

  Un manual on l’autora no pretén convèncer el lector de quina és la millor opció en totes aquestes fases però si que vol proporcionar tota la informació per tal d’escollir amb la màxima convicció. Una lectura que no deixarà indiferent a ningú.

  Més informació:

  Adequat per a famílies

  Recomanat per Ariadna Esmarats. Biblioteca Joan Triadú de Vic

  31/03/2023
  Average (0 Votes)
 • Lectura i discapacitat

  Peix, Susana

  Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, setembre de 2019

  Llegir ens aporta grans beneficis. I el millor de tot és que no hi ha contraindicacions, tot el contrari, ja que diversos estudis científics avalen que llegir allarga la vida.

  Lectura i Discapacitat: què, qui i com és un manual per entendre què és la discapacitat, quines són les necessitats lectores per aquests infants amb discapacitat i com podem normalitzar-la a través dels recursos existents.

  El llibre ens mostra quins són els beneficis de la lectura per al desenvolupament personal d’aquests infants, quines són les necessitats lectores segons el tipus de discapacitat, els tipus d’adaptacions que ens podem trobar a les obres en referència al text, àudio o imatge i com podem normalitzar la discapacitat a través dels contes.

  Un recurs essencial per a tots aquells professionals prescriptors de lectura, mestres i famílies amb un infant amb discapacitat.  

  Susana Peix és bibliotecària especialitzada en literatura infantil i forma part del projecte Biblioteques inclusives .

  Més informació:

  Recomanat per: Ariadna Esmarats. Biblioteca Joan Triadú de Vic

   

  28/02/2023
  Average (0 Votes)
 • Pekeyoguis

  Brondo, Cristina

  Barcelona : Univers, gener del 2022

  Vivim en una societat amb un ritme frenètic i trobar moments de pausa i reflexió costa molt. Aquesta sensació de viure accelerats, de falta d’hores i d’estrès no és només una qüestió de la vida adulta sinó que molts infants, degut al seu dia a dia, també es troben amb aquestes sensacions i els és molt difícil gestionar-les. Per aquest motiu, cada vegada més centres educatius incorporen la pràctica del ioga entre els seus alumnes per tal de fomentar la concentració, l’atenció i la gestió de les emocions.

  La Cristina Brondo és una reconeguda actriu de pel·lícules i sèries de TV. Va començar a practicar ioga per apaivagar l’estrès diari i hi va trobar “un salvavides per a aquests oceans d’emocions i de sensacions que de vegades no són de gaire bon pair”. Al néixer la seva filla es va introduir al món del ioga infantil i es va formar com a instructora d’aquesta disciplina, de la qual ara n’és professora i divulgadora.
  El ioga és una disciplina que permet assolir un equilibri entre cos, ment i la gestió de les emocions. De fet el significat de la mateixa paraula ja ens ho transmet: “unió”.
  Pekeyoguis: practica ioga en família és una guia per a aquelles famílies que vulguin practicar ioga a casa i gaudir de l’esport en família. És un llibre del tot didàctic en què ens explica què és el ioga, com es fa una sessió de ioga i què necessites per dur a terme aquesta pràctica. En els següents capítols va mostrant molt explícitament en què consisteix una classe de ioga i totes les pràctiques que es van realitzant des de l’inici fins el final: des de prendre consciencia de l’ara i aquí fins a l’abraçada de comiat.
  Amb fotografies de color dels diferents exercicis i links a vídeos en exclusiva és un llibre ideal per introduir-nos al ioga en família, crear un vincle especial amb els fills i passar temps de qualitat amb ells.

  A les Biblioteques trobaràs:
  Ioga per a infants

  Més informació:
  Canal Yotube de la Cristina Brondo 

  Recomanat per: Biblioteca Pilarin Bayés de Vic

  31/01/2023
  Average (0 Votes)
 • Des de la graderia : el llibre per als que tenen nens i nenes que fan esport

  Arumí Prat, Joan

  Vic : Eumo Editorial, setembre de 2020

  La pràctica de l’esport és important a totes les edats, també durant la infantesa, ja que aporta molts beneficis que van més enllà de la salut física. Ens ajuda a socialitzar-nos, a treballar en equip, a aprendre a gestionar el fracàs i l’èxit... Però, com triar l’esport més indicat per als més menuts?    

  Albert Juncà, Joan Arumí i Gil Pla, companys al Departament de Ciències de l’Activitat Física de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, han unit la seva expertesa per elaborar una obra dirigida a famílies, clubs esportius i entrenadors amb l’objectiu d’orientar la seva relació amb l’esport i els infants.

  Els autors intenten donar resposta a preguntes que segur que a molts pares i mares els han passat pel cap: què hem de fer els pares a les graderies? A quin esport hem d’apuntar els fills? Seran bons? Amb un llenguatge planer i anècdotes reals, el llibre ofereix criteris per orientar les decisions de famílies i professionals amb relació a la pràctica esportiva dels més menuts. L’obra posa èmfasi en la importància de l’esport per al creixement dels infants, on també s’han d’involucrar els clubs esportius i les famílies.

  Més informació:

  Recomanat per Roser Fortuny Valdivielso de la Biblioteca Municipal l'Ateneu d'Esparreguera.

  20/12/2022
  Average (0 Votes)
 • La Magia de los niños : guía práctica para educar en la vida real

  Díaz Ruiz, Gemma

  [Bilbao] : Desclée De Brouwer, [2022]

  Un llibre ple de màgia dirigit a un públic adult. Creat amb una prosa senzilla, amena i de fàcil lectura on trobarem una sèrie de consells de com podem educar els nostres fills/es. L’escriptora, Gemma Díaz, amb objectivitat i sense imposar res tracta diferents temàtiques. Per exemple, que experimenta un fill davant certes circumstàncies, com superar moments estressants per part dels pares i els infants, com resoldre conflictes, quines tècniques de relaxació són les més adients en cada cas, els sentiments i gestió d’emocions, caràcters, temperaments, maneres de fer i com arribar al moment de benestar. 

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  22/11/2022
  Average (0 Votes)
 • Pero ¿qué te pasa? : diez claves para entender la adolescencia en positivo

  Álvarez, Lola

  Barcelona : Planeta, enero de 2021

  Què fa tot el dia amb el mòbil tancat a la vostra habitació? Ara per què plora, si fa un moment estava alegre? Per què no m'explica res? Per què em parla així?

  Molts pares i mares associem la paraula adolescència amb conceptes com conflicte, rebel·lia i inseguretat. Quan sorgeix un problema amb el nostre fill o filla, és important entendre que la seva conducta sol ser un senyal d'alerta i que gairebé mai no es produeix per una sola causa. L'adolescent forma part d'un sistema complex, la família, i cal que tots els membres ens impliquem en la tasca de comprendre què està passant. Només així podem aconseguir una convivència sana.

  Aquest llibre posa sobre la taula alguns dels problemes més comuns que afrontem com a pares davant del pas dels nostres fills per l'adolescència i revela conceptes clau que ens ajudaran a veure aquesta etapa des d'un nou prisma. És possible viure l'adolescència com una experiència constructiva, positiva i enriquidora per a tothom.

  Una mirada positiva i rigorosa a una de les etapes més crucials en el desenvolupament dels nostres fills i filles.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  18/10/2022
  Average (0 Votes)
 • Plans eco en família

  Fraguas, Lídia

  Barcelona : Editorial Mediterrànea, febrer de 2021

  Aquest llibre recull moltes idees per a experimentar, crear i compartir experiències i coneixement en família. Es tracta d’un manual de propostes ben diverses per a poder gaudir amb calma, sense presses i posant atenció plena i conscient en el nostre entorn més immediat. Si observem de forma activa l’espai que ens envolta hi podrem trobar moltes propostes engrescadores que la natura ens ofereix cada dia.

  Tornar als sentits com a forma primària de comunicació i relació entre les persones, aprendre a tenir paciència sense deixar de ser atrevits, entendre que l’avorriment és una oportunitat per a descobrir.

  Ens agrada molt aquest llibre ja que recull plans i activitats senzilles, que no requereixen gaire material i que ens conviden a fomentar una mirada més sostenible vers el nostre entorn.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  16/09/2022
  Average (0 Votes)
 • Educa bonito : educación positiva para crecer desde el cariño y el respeto mutuo

  Soto Álvarez de Sotomayor, María

  [Barcelona] : Vergara, septiembre de 2020

  L'objectiu d'aquest llibre tan personal és donar a conèixer què és i com s'aplica la Disciplina Positiva -des de la íntima experiència de l'autora i la seva acreditada professionalitat-, facilitar les seves eines, relacionar-la amb l'educació dels nens i també contribuir a la seva posada en pràctica.

  Més de trenta anys de trajectòria avalen aquesta metodologia basada en una educació a llarg termini, que defensa l'equilibri entre la fermesa i l'afecte per oferir estabilitat als nostres fills mentre els preparem per a la vida, a el temps que potencia les seves capacitats i fomenta en ells valors fonamentals per aprendre a viure en societat.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/10/2022
  Average (0 Votes)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
 • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació