Gènius - Biblioteca Virtual

Detalle de artículo - Gènius

Ruta de navegación

Artículo

Setmana de la Natura
Setmana de la Natura

Logo de l'esdeveniment

Promedio (0 Votos)

La Setmana de la Natura és un moment de l’any en què prenen protagonisme l'acció de les persones i de les entitats ambientals en la conservació, protecció i restauració del medi ambient. Aquesta setmana que se celebra al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) és un esdeveniment per celebrar la natura i per encoratjar a protegir-la durant tot l’any.

L’edició d’enguany, que extraordinàriament, va del 3 a l’11 d’octubre,  se centra entorn la greu pèrdua de biodiversitat que viu actualment el planeta i com passar a l’acció per frenar aquesta situació.

La pèrdua de biodiversitat i la degradació del patrimoni natural posen en risc la provisió de les funcions dels ecosistemes de les quals deriven els serveis que són bàsics per la salut i el benestar de la societat, com la pol·linització, la fixació de carboni, l’esmorteïment d’inundacions, la purificació de l’aigua, els incendis forestals o la protecció dels recursos pesquers. El càlcul per a Catalunya del Living Planet Index (LPI), evidencia una greu tendència regressiva. El 75% de la fauna i flora de Catalunya estan en risc. Hi ha una llarga llista d’espècies animals i vegetals que no tenen garantida la supervivència. 

Durant la Setmana, podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura

La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), que compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”

Per cert, sabíeu que existeixen a Catalunya més de 80 entitats ambientals sense ànim de lucre que treballen per a la protecció i conservació de la natura? Gràcies a totes elles!

Fuente: Xarxa de Biblioteques Municipals