Artículo
En Gènius planta llavors
Un llegum és un tipus de fruit que s'obre quan està madur. Adopten formes diverses des de les allargades a les arrodonides. Creixen en beines que contenen llavors. Poden tenir una llavor (com en el cas dels cigrons) dues (com en les llenties) o moltes (pèsols). Aquestes llavors són comestibles.
Fa milers d'anys es va iniciar el seu cultiu a Iraq. Actualment es poden trobar a qualsevol lloc del món al ser molt econòmiques.
Junt amb els cereals, són l'ingredient bàsic de les cuines tradicionals d'arreu del món, com per exemple en la dieta mediterrània. Són molt importants per aportar proteines i en alguns casos ferro.
Els llegums es conreuen, com es fa amb les fruites i les hortalisses, tots ells aliments vegetals molt naturals. Però hem de saber distinguir uns d'uns altres. Així, dintre d'aquest grup trobarem els cigrons, els pessols, les llenties i les mongetes. Et sorprendrà saber que el cacahuet, tan diferent als altres, també pertany a aquest grup.
Unes llegums molt importants : les llenties:
És un llegum que creix en beines que contenen una o dues llavors. Fa milers d'anys es va iniciar el seu cultiu a Iraq. Actualment es poden trobar a qualsevol lloc del món al ser molt econòmiques.
Contenen ferro, fòsfor, coure... moltes propietats molt necessàries per una correcta nutrició,per a aquelles persones que segueixen una alimentació vegetariana, les llenties són una de les fonts més importants i destacades de ferro (a més el nostre organisme l'assimila fàcilment i ajuden a les persones amb anèmia)
A vegades són rebutjades pels nens però es poden fer de maneres molt variades i combinades amb molts altres productes. Cuinar-les és fàcil i ràpid ja que no necessiten ser remullades amb anterioritat i estan llestes en 20 a 30 minuts de cocció. Es poden preparar en sopes, estofats i guisats. Es caracteritzen per absorbir fàcilment els sabors i ser baixes en calories.






