Detalle de imagen - Gènius

Ruta de navegación

Imagen

Slime
Slime

Primer pla del slime

Segur que has fet o provat a fer alguna vegada un slime, però has pensat en les seves propietats? És clar que sí, perquè són precisament aquestes les que el fan tan atractiu: no és ni líquid ni sòlid, però flueix com un líquid i resisteix com un sòlid. Genial, no?

Però com és possible?

El slime és un líquid, però no un líquid normal, ja que la seva capacitat per a fluir no és constant (com l’aigua, la llet o l’oli). És el que la ciència considera un fluid no newtonià.

Un fluid no newtonià és el que canvia la viscositat depenent de la temperatura i de la tensió que se li aplica. El slime, quan se’l vessa, té una baixa densitat i es comporta com un líquid espès, però quan se l’exprimeix, la pressió aplicada ajunta les partícules del material i es comporta com un sòlid humit.

El slime troba el seu paral·lelisme al món natural en la mucosa i la lava, però hi han d’altres fluids no newtonians a la nostra vida diària: la sang, la saliva el formatge, la mantega, la confitura, la mel...

25 recetas de slime sin bórax

Cómo hacer slime en casa

Crea con slime

Fuente:

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

  • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
  • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
    Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
  • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, X, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información