Guía de lectura

Música i Novel·les

Música i Novel·les
Guía creada por:
  • Sant Vicenç dels Horts. Biblioteca Les Voltes

Amb la selecció documental de “Música i Novel·les” pretenem apropar al públic adult als autors que hi apareixen i donar-los a conèixer des d'una perspectiva més íntima i melòdica. Parelles indissociables de novel·la més disc compacte per gaudir doblement de lectura i música.

Hem utilitzat la música com a mitjà per endinsar-nos en les vides dels autors i de les seves obres. Són ells els que parlem de la música que més els agrada.

Alguns autors utilitzen temes musicals a la trama de les novel·les, com en el viatge a través dels Estats Units del protagonista de La música de l’atzar de Paul Auster, que inverteix els últims diners que té comprant cassets de música clàssica mentre travessa el país en un viatge sense rumb com és la seva vida. En altres casos els autors fan parlar als protagonistes de ficció de peces musicals concretes i de músics. Amb tot plegat també coneixem les preferències musicals que aquest escriptors tenen quan ho publiquen obertament en entrevistes i assajos.

De vegades la nostra selecció no inclou exactament el tema del que parla l’autor o protagonista del llibre, però l'acompanyem d'altres obres d’aquest músics. Altres vegades no trobem aquell llibre desitjat que ens parla d’una obra essencial del món que envolta l’escriptor, com per exemple la novel·la Sefarad, d’Antonio Muñoz Molina i el tercer moviment de la tercera simfonia de Brahms, però trobem El invierno en Lisboa, amb un dels seus músics de jazz més estimats, com és el trompetista Dizzie Gillespie.

Pretenem així conèixer millor als escriptors i el seu mon i, conèixer les obres en què s'inspiren.

Fecha de creación: 24/07/2018

Última actualización: 31/07/2018

Antonio Muñoz Molina


 Como la sombra que se va
Como la sombra que se va
Muñoz Molina, Antonio , Lindo, Elvira. , Lindo, Elvira.  
Barcelona : Seix Barral, 2014
 Simfonia núm. 3 en fa M, op. 90
Simfonia núm. 3 en fa M, op. 90
Brahms, Johannes, , Brahms, Johannes, , Brahms, Johannes,  
[Barcelona] : Enciclopèdia Catalana, DL 1999
Volver al inicio