Guía de lectura
Novel·la fantàstica
- Premià de Dalt. Biblioteca Jaume Perich i Escala
Amb aquesta guia podràs endinsar-te de la mà de la literatura i el cinema en móns fantàstics a la recerca de la màgia i d'allò sobrenatural.
Fecha de creación: 19/09/2011
Última actualización: 22/01/2015
Secciones de la guía
Móns fantàstics
En aquest recull d'assajos, C.S. Lewis reflexiona sobre els diversos gèneres de la literatura fantàstica, del conte de fades a la ciència-ficció.
En aquest llibre trobarem tot el necessari per a dibuixar i pintar amb seguretat les nostres pròpies il·lustracions, i aprendrem les tècniques i les claus de la il·lustració de paisatges de fantasia.
El món insòlit, riquíssim i variat dels monstres creats per la imaginació de totes les cultures del món ordenat en un diccionari.
Una història d'elfs, unicorns, licantrops i altres éssers imaginaris.
Aquesta obra explora la brillant xarxa etimològica que JRR Tolkien va teixir a "El Hobbit" i "El Senyor dels Anells" i ens descobreix infinitat d'hàbils jocs de paraules, endevinalles, significats ocults i influències mitològiques que es troben sota la superfície d'aquesta apassionant saga.
El llibre dels éssers imaginaris és una de les obres més singulars i fascinants de Borges que reflecteix totes les seves inquietuds i el seu mestratge formal.
L'obra de J.K. Rowling és plena de referències a la història, als mites, a les llegendes i a la literatura. Per tant, a través d'ella s'obre un excel·lent camí per arribar als orígens d'aquests éssers màgics o al misteri que amaguen els seus noms.
Anàlisi de les principals característiques que constitueixen el gènere fantàstic, a més de tractar sobre l'evolució literària del gènere i sobre les principals teories al voltant de la literatura fantàstica.
Des del Hòbbit a El Silmarillion, tots els llocs i habitants de la Terra Mitjana creats per Tolkien, són descrits i localitzats amb exactitud en l'espai i en el temps.
Estudi de l'evolució que ha experimentat l'expressió d'allò fantàstic a Espanya, des dels nostres orígens culturals fins als temps actuals. Aquest traçat històric es realitza des d'una perspectiva comparada i multidisciplinar, que permet una revisió del tòpic que la literatura espanyola és eminentment realista.
Conjunt d'assaigs que s'emmarquen en el debat amb les temptatives per definir allò fantàstic, especialment amb a de T. Todorov.
Recorregut per la literatura i el cinema de fantasia i terror, des dels grans clàssics (Edgar Allan Poe, E.T.A. Hoffman o Lovecraft) fins a les últimes creacions de Stephen King, Clive Baker i la filmografia clau del gènere, Hellraiser, Pesadilla en Elm Street i altres.
Aquest llibre repassa la història del gènere, des del seu naixement amb els primers mites de l'antiguitat, fins a les manifestacions més modernes de la fantasia, passant per les llegendes medievals i prestant una especial atenció al llibre que va definir el gèner: El senyor dels anells, de J.R.R. Tolkien.
El repertori més complet d'éssers fantàstics pertanyents al denominat "Petit Món" de tots els països i cultures. Inclou més de 2.000 entrades ordenades alfabèticament en què el lector pot consultar qualsevol dels personatges del món fantàstic.
Guia il·lustrada de tots els éssers màgics de la Terra Mitjana de Tolkien.