Guía de lectura
Els nostres boscos
L'Assemblea General de Nacions Unides ha declarat l'any 2011 Any Internacional dels Boscos amb l'objectiu de conscienciar la població de la importància d'una gestió sostenible dels boscos. En aquesta guia trobaràs recursos per aprendre a conèixer els arbres i els boscos.
Fecha de creación: 21/10/2011
Última actualización: 22/01/2015
Secciones de la guía
Medi ambient i sostenibilitat
En aquest llibre, el fotògraf Philippe Bourseiller associa 365 fotografies a un gest ecològic quotidià.
L'obra aporta informació sobre els productes naturals bàsics que ens poden subministrar els terrenys forestals, incidint en les principals espècies vegetals segons la utilitat, usos i gestió, així com un recull de la principal normativa que regula els aspectes d'aprofitament i gestió.
Un compendi de la situació ecològica mundial i una anàlisi de la degradació de la naturalesa.
Aquest número de la revista "Medi ambient" parteix de la convicció que Catalunya no té més remei que fer una aposta clara i decidida per les renovables, especialment per l'energia eòlica.
El llibre presenta un seguit de treballs de camp que analitzen la regeneració espontània de la vegetació, especialment en el nostre país, cosa que el fa ser una valuosa aportació per a dur a terme qualsevol actuació coherent i positiva de recuperació i restauració de l'entorn.
El llibre va dirigit al públic en general, però també està dissenyat per servir com a llibre de text en escoles tècniques professionals.
Dossier de premsa publicat per la Gerència de Serveis de Biblioteques.
Visió panoràmica que analitza els orígens i l'evolució de les idees que han deixat empremta en el debat ambiental.
Aborda els progressos més importants i de major actualitat de la ciència ambiental.
Estudi sobre els principis biològics en què es basa l'anàlisi i la comprensió de les situacions ecològiques.
L'autor reflexiona i teoritza sobre la relació de l'home amb la biosfera, i ho fa buscant més la paradoxa que la hipòtesi, més l'efecte sorpresa que no pas la fonamentació sistemàtica, utilitzant tot sovint l'humor i la ironia com a eina d'anàlisi i coneixement.
Aquest assaig, que no denuncia ni profetitza, és una aportació rigorosa al nou pensament sostenibilista, entès com a projecte socioambiental, econòmic i tecnocientífic.
Com podem viure més de 6.000 milions de persones en un planeta petit com la Terra? D'on prové l'oxigen que respirem? Per què el canvi climàtic amenaça la vida dels pingüins emperador? Què és una ciutat verda? Hi ha fonts d'energia ecològiques?,...
DVD interactiu per reforçar l'estudi desl ecosistemes, amb test de preguntes i respostes i el joc interactiu: "Sitúa los ecosistemas y los tipos de fauna en el mapa".
Des d'una visió transversal, el llibre centra el seu interès en l'anàlisi de les interaccions que es produeixen entre els sistemes naturals i socials del territori.
Eina útil com a introducció al medi ambient i al desenvolupament sostenible i que convida a la reflexió.
Suplement de la revista "Perspectiva escolar" on es sintetitzen algunes de les idees que hi ha al darrere de l'alternativa al model ambiental actual.
Guia per a aprendre a pensar en termes de petjada de carboni i donar eines per viure de manera ambientalment més responsable