Guía de lectura
Cap a un futur millor: Objectius de Desenvolupament Sostenible
- Manlleu. Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA
- Vic. Biblioteca Pilarin Bayés
El 25 de setembre de 2015 l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquesta agenda es troben 17 objectius i 169 metes específiques, totes centrades en el desenvolupament mundial sostenible.
Els objectius estan centrats en 5 esferes de vital importància: les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i les aliances.
Substitueixen els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), que van caducar el 2015. A diferència dels ODM, que els va elaborar un comitè a porta tancada, en l’elaboració dels ODS hi van estar involucrats 193 estats i fins i tot també, la societat civil.
El 2019 a Catalunya es va elaborar un “Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya” amb l’objectiu d’implementar els ODS a Catalunya mitjançant les polítiques públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya.
En aquesta guia de lectura es presenten una selecció de lectures per cada un dels 17 objectius de les ODS.
Fecha de creación: 24/08/2020
Última actualización: 04/12/2020
Secciones de la guía
- 01. Fi de la pobresa
- 02. Fam 0
- 03. Salut i benestar
- 04. Educació de qualitat
- 05. Igualtat de gènere
- 06. Aigua neta i sanejament
- 07. Energia assequible i no contaminant
- 08. Feina decent i creixement econòmic
- 09. Indústria, innovació i infraestructura
- 10. Reducció de les desigualtats
- 11. Ciutats i comunitats sostenibles
- 12. Producció i consum responsable
- 13. Acció pel clima
- 14. Vida submarina
- 15. Vida d'ecosistemes terrestres
- 16. Pau, justícia i institucions sòlides
- 17. Aliances per aconseguir els objectius
14. Vida submarina
Guia de natura dels peixos del litoral català.
La revolució industrial i la facilitat de transport de mercaderies fan del peix un aliment molt nou, del món contemporani. Ha passat de ser un menjar de pobres a un plat d'alta cuina. Coneix tots els entrellats d'aquest refinat àpat.
Guia que informa sobre els problemes de l’actual model de producció i gestió pesquera i ofereix eines per a poder fer un consum més responsable de peix i marisc.
Reflexió per comprendre com s’ha arribat a l’estat actual de sobrepesca i per quins motius s’ha pres consciència de les amenaces que representa la pesca per a la mar.