Guía de lectura
Receptes de Quaresma i Setmana Santa
Gairebé totes les festes o celebracions del calendari van acompanyades d'alguna recepta especial per aquell dia. I malgrat que el Nadal, amb els seus abundantsàpats,és l'època de l'any idònia pels més golafres, la Quaresma i la Setmana Santa no es queden enrere.
Antigament per Quaresma i Setmana Santa era obligatori fer dejú i tot i que avui en dia aquest hàbit ha quedat en desús, els nostres costums alimentaris són hereus d'aquesta tradició. Afortunadament, aquesta austeritat en el menjar es veia compensada pel consum, durant aquests dies, d'aliments menys habituals com el bacallà o les postres. El deliciós peix blanc esdevé ingredient principal d'un repertori amplíssim de receptes on el trobem sol o ben acompanyat amb diversitat de llegums o verdures.
I no ens oblidem de les postres, un altre dels grans esperants de la Setmana Santa. Dolços tan emblemàtics com els bunyols o la Mona de Pasqua formen part de la nostra memòria des de la infància. Però la llista de plats no s'acaba aquí, podríem afegir els cigrons els cigrons amb espinacs, les truites, les torradetes de Santa Teresa, l'arròs amb llet o els crespells mallorquins... No cal patir, no passarem gana!!
Fecha de creación: 17/06/2016
Última actualización: 30/03/2017
Secciones de la guía
Cuina per a qualsevol estació
L'exemplar que teniu a les mans vol reflectir d'una manera amena, cordial, amb tocs d'humor, tot allò que ha passat de boca a orella a través de les nissagues familiars, sobretot el que fa referència a la cuina tradicional, i s'explica el com i el perquè es fa aquest plat o aquest altre en un moment determinat de la roda del temps-natura