Guía de lectura
Cuina i salut
Us presentem una Guia de Lectura per menjar bé i sa.
Trobareu documents sobre aliments saludables, cuina sana, dietes especials, al·lèrgies alimentàries, embaràs i infants, i cuina i emocions.
Fecha de creación: 20/08/2012
Última actualización: 22/01/2015
Secciones de la guía
Cuina sana
La doctora Senpau, especialitzada en dietètica, fa un ampli recorregut per la gastronomia catalana, un viatge on cada plat, al costat dels nutrients que el conformen i els aspectes beneficiosos per a la salut, està acompanyat de les paraules entranyables d'aquesta autora.
Segons en Santi Santamaria no ens perjudica tan allò que mengem sinó com, quan i amb què ho fem. En aquest títol ofereix una sèrie de consells per eliminar els mals hàbits de la nostra dieta, perquè menjar sa vol dir menjar productes frescos, ben conservats i combinats de forma equilibrada.
El que és considerat el millor cuiner del món, Ferran Adrià i un dels millors cardiòlegs del planeta, Valentí Fuster, juntament amb el periodista Josep Corbella han editat aquest llibre que ens ensenya com menjar bé i sa i al mateix temps, gaudir-ne. En aquesta obra s'inculquen hàbits nutricionals sans i atractius per prevenir el colesterol, la previsió arterial alta i l'obesitat alhora que posa èmfasi en la importància de l'activitat física i el pes.
La relació entre ment i cos passa per un equilibri que hem de cuidar amb uns bons hàbits dietètics i nutricionals i exercici. De mans d'aquest dos grans professionals, que ens proposen aliments i receptes per cada estació de l'any, aprendrem a cuinar amb els aliments més adients per a cada època.