Novedades

Nicomedes cap pelat

Pinto

Pontevedra : Kalandraka, 2016

En Nicomedes té el cap pelat, però això no és cap inconvenient, ja que aquest fet obre una finestra a la imaginació. Què hi podrà tenir sobre el cap per deixar de ser pelat? Ben segur que no us ho podeu arribar a imaginar!

L’estructura repetitiva ens mostra com en Nicomedes, després de perdre el cabell, decideix omplir aquest buit amb una perruca, però, per a sorpresa seva, se li enfila un perruquer així que ha de buscar una nova solució. Decideix posar-s’hi una mica de gespa, però se li enfila un futbolista! No hi ha manera, com s’ho farà en Nicomedes?

El format del llibre és d’allò més interessant, perquè permet que en Nicomedes quedi emmarcat i el llibre s’ajusti a l’expressió facial del protagonista.

Les il·lustracions amb colors en harmonia, queden ressaltades sobre el fons blanc. Fet que permet que l’atenció dels lectors quedi focalitzada en en Nicomedes.

Amb aquesta obra ens endinsem, de manera divertida i esbojarrada, en un estil com és el surrealisme, un corrent que juga amb la realitat i els somnis. És per això que Nicomedes, cap pelat pot associar-se amb aquest, ja que al nostre protagonisme li passa un fet, i aquest esdevé extraordinari, com ho és que a sobre dels nostres caps en comptes de cabells hi tinguem, per exemple, espaguetis i que un senyor s’enfili i se’ls mengi.

Sens dubte, es tracta d’un llibre que ens farà riure a petits i grans gaudint del disbarat.

Adequat de 3 a 6 anys.

Recomanat per Rosa Puigdomenech de la Biblioteca de Ca L'oliveres de Lliçà d'Amunt

21/06/2024